Life

Locul din România cu peisaje unice, vizitat de mulți turiști, se confruntă cu o mare provocare: “Vă dați seama ce problemă avem”

Locul din România unde sunt peisaje unice și e vizitat de mulți turiști, dar se confruntă cu o mare problemă. Ce se întâmplă, de fapt.
17.05.2024 | 16:33
Locul din Romania cu peisaje unice vizitat de multi turisti se confrunta cu o mare provocare Va dati seama ce problema avem
Locul din România adorat de turiști, dar care are o problemă serioasă. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul din România cu peisaje unice, care e vizitat de mulți turiști, are parte de o mare provocare. Deși este o zonă atât de vizitată, economia nu funcționează tocmai bine.

Locul din România cu peisaje unice, unde vin mulți turiști, are o mare problemă

Un județ din România are un mare potențial turistic, însă se confruntă cu probleme economice destul de mari. O mică parte a populației din județul Suceava este angajată în sectorul privat.

ADVERTISEMENT

Mai exact, din cei 700.000 de locuitori, muncesc doar 71.000, după cum a spus Gheorghe Șoldan, candidat PSD pentru Consiliul Județean Suceava.

“Avem mai multe motoare ale economiei în momentul de față în Suceava. Gândiți-vă că noi avem o problemă destul de gravă. În momentul de față, în Suceava doar 71.000 de locuitori sunt angajați în mediu privat.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care avem un județ mai mare de 700.000 de locuitori, aproximativ 10% sunt angajați. Vă dați seama ce problemă avem în momentul de față”, a spus acesta în cadrul emisiunii DC Votez, de la DCNews.

Turismul este foarte important pentru acest județ, iar în prezent turiștii vin în număr mare în zona Bucovinei. Peisajele unice, natura și mănăstirile sunt principalele atracții. În plus, faptul că oamenii din această zonă sunt foarte primitori reprezintă un alt lucru care îi atrage pe turiști.

ADVERTISEMENT

“Turismul, bineînțeles, trebuie să fie și un motor al economiei cu adevărat, fiindcă în momentul de față turiștii vin în Bucovina.

Cum am spus și mai devreme, vin pentru că avem niște peisaje extraordinare, sunt oamenii gospodari, sunt oamenii primitori. Pentru asta vin pentru ținutul mănăstirilor, de altfel”, a mai spus Gheorghe Șoldan.

ADVERTISEMENT

“Turismul nu funcționează ca un motor al economiei”

Cu toate acestea, indicele de ocupare este unul foarte mic în județ în acest moment. În medie, turiștii care vin în Bucovina petrec două nopți la unitățile de cazare din zonă.

În Bucovina există peste 800 de unități de cazare și multe locuri de muncă, însă turismul nu reprezintă baza pentru economia din județul Suceava.

“Dar avem o problemă foarte gravă: indicele de ocupare în momentul de față în județul Suceava este de doar 29% în condițiile în care media unui turist, media nopților petrecute în Bucovina, este de doar de două nopți.

În condițiile în care avem peste 800 de unități de cazare, zeci de mii de locuri de muncă, e clar că în momentul de față turismul nu funcționează ca un motor al economiei în Bucovina”, a adăugat Gheorghe Șoldan.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”