Life

Locul din România cunoscut ca “Marea Moartă a Europei”. E unic în lume și îi atrage și pe turiștii străini

Locul din România care mai e cunoscut ca “Marea Moartă a Europei”. Îi atrage și pe turiștii străini și este unic în lume.
22.06.2024 | 14:20
Locul din Romania cunoscut ca Marea Moarta a Europei E unic in lume si ii atrage si pe turistii straini
Locul din România care se mai numește și “Marea Moartă a Europei”. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul din România unic în lume, cunoscut ca “Marea Moartă a Europei”. Aici are loc un fenomen rar și îi atrage și pe turiștii străini. Se numără printre cele mai importante obiective turistice din zonă.

Locul din România cunoscut ca “Marea Moartă a Europei”. E unic în lume

Lacul Ursu din Sovata este cunoscut ca “Marea Moartă a Europei” datorită faptului că are cea mai mare concentrație salină din lume, fiind unic pe planetă. Turiștii sunt foarte atrași de acest loc, inclusiv cei din străinătate.

ADVERTISEMENT

Acest lac se numără printre principalele obiective turistice din județul Mureș. Un fenomen rar are loc aici. Mai exact, stratul de apă dulce aflat peste cel sărat ajută la conservarea căldurii și la împiedicarea pierderii ei în atmosferă.

Apa este mai caldă decât aerul în acest lac. Deși temperaturile de afară au fost destul de ridicate în ultimele săptămâni, turiștii vin în acest loc în număr mare.

ADVERTISEMENT

“La jumătate de metru, are în jur de 32 (n.r. grade) , mai jos te frige. Chiar te frige”, a declarat un turist aflat în zonă, potrivit Observator News.

Locul îi atrage și pe turiștii străini. Un turist a venit tocmai din SUA pentru a-și petrece vacanța aici. Acesta spune că este un loc foarte curat, așa cum nu vede în statul în care locuiește.

ADVERTISEMENT

“Sunt din Dallas, Texas, USA. Ce îmi place cel mai mult la acest loc este că e foarte curat, nu vezi aşa ceva în Texas”, a spus turistul, potrivit sursei citate.

Lacul Ursu este cel mai mare, dar și cel mai cald lac helioterm din lume. În același timp, este singurul lac care e înconjurat de un munte de sare cu vegetația bogată.

ADVERTISEMENT

Este un lac format în urmă cu 149 de ani, pe locul unei pășuni unde înainte curgeau două pârâiașe. În prezent este cel mai important dintre cele cinci lacuri cu apă sărată din stațiunea Sovata, și anume Aluniş, Roşu, Verde, Negru şi Mierlei.

“Lacul Ursu este un lac helioterm, asta însemnând că se încălzeşte de la razele soarelui, iar anul acesta am măsurat temperatura maximă la doi metri şi jumătate.

Spre mijlocul lacului am măsurat 45,1 grade ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2010, adică de 14 ani”, a transmis Robert Fulop Nagy, Director pentru operațiuni SC Balneoclimaterica.

ADVERTISEMENT