Life

Locul din România de o frumusețe uimitoare. Unde se află, de fapt, muntele cu narcise sălbatice

Unde trebuie să mergi pentru a admira faimosul munte cu narcise din România. Este unul dintre cele mai frumoase locuri de la noi din țară.
29.05.2024 | 07:36
Locul din Romania de o frumusete uimitoare Unde se afla de fapt muntele cu narcise salbatice
Unde trebuie să mergi pentru a admira faimosul munte cu narcise din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

România este o țară care, la tot pasul, ascunde comori peisagistice. Una dintre ele este muntele cu narcise sălbatice. Zona a atras imediat atenția turiștilor care vin de peste tot din țară pentru a admira o asemenea frumusețe.

Unde se află faimosul munte cu narcise din România

Un peisaj desprins parcă din povești se conturează într-o zonă montană din România. Muntele cu narcise este un adevărat spectacol, mai ales în sezonul de primăvară, atunci când înfloresc narcisele.

ADVERTISEMENT

Turiștii care vor să admire acest munte special, trebuie să ajungă în județul Hunedoara. Aici, în Pasul Vâlcan, priveliștea îi va lăsa pe toți fără cuvinte. Cât vezi cu ochii, peste tot sunt numai narcise.

Peisajul a devenit faimos în rândul turiștilor. An de an, primăvara, în zonă vin mulți vizitatori pentru a-și delecta privirea cu această frumusețe a naturii.

ADVERTISEMENT

Pasul Vâlcan este zona de congruență dintre județul Gorj și județul Hunedoara. Această zonă este cunoscută în istorie ca fiind locul unde s-au purtat numeroase bătălii în timpului Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial.

Cei care ajung în Pasul Vâlcan, vor putea admira mai multe monumente care au fost ridicate în cinstea eroilor români. Cei mai norocoși pot descoperi inclusiv tranșeele care au fost săpate în zonă în urmă cu mai bine de un secol.

ADVERTISEMENT

Legende legate de muntele cu narcise din județul Hunedoara

De Pasul Vâlcan sunt legate multe legende și povești istorice. Se spune că prin această zonă a trecut însuși Mihai Viteazul în drumul său către Viena. Tot aici, calul voievodului ar fi murit din cauza efortului îndelungat pe care l-a depus.

Turiștii care au trecut pe listă Pasul Vâlcan nu trebuie să își facă griji cu privire la traseu. Aici se poate ajunge foarte ușor, fie cu telegondola, fie pe drumul care coboară către Schela. Acest drum nu este modernizat, ceea ce face ca accesul autoturismelor să fie imposibil.

ADVERTISEMENT

După vizitarea acestui loc istoric, turiștii pot merge mai departe, către o altă atracție a zonei. Curajoșii pot urca către Vârful Straja, punctul din care întregul peisaj se vede cu alți ochi.

Pasul Vâlcan a început să fie căutat de către turiști tocmai datorită multitudinii de narcise. Locul este unic în România, iar faptul că primăvara totul capătă o notă aparte face din Pasul Vâlcan un loc pe care trebuie să îl vezi, măcar o dată în viață.

ADVERTISEMENT