Life

Locul din România în care au loc fenomene inexplicabile. Zidurile tremură și scaunele se mișcă

Fenomene inexplicabile într-un loc misterios din România. Zidurile tremură și scaunele se mișcă. Se crede că este bântuit.
18.05.2024 | 23:05
Locul din Romania in care au loc fenomene inexplicabile Zidurile tremura si scaunele se misca
Locul a inspirat un film celebru. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să vizitezi un loc misterios din România, iată unul în care au loc fenomene inexplicabile. Aici zidurile tremură, iar scaunele se mișcă. Și tot aici s-a filmat un film celebru de groază.

Locul misterios din România, unde zidurile tremură și scaunele se mișcă

La aproximativ 60 de kilometri distanță de Sibiu se află o comună intitulată Cârța, unde se găsește o mănăstire cu aceeași denumire, care datează din Evul Mediu și unde au existat cândva călugări cistercieni.

ADVERTISEMENT

Mănăstirea Cisterciană de la Carța, așa cum se numește, de fapt, găzduiește unul dintre cele mai vechi și importante monumente ale stilului gotic timpuriu, din Transilvania. Lăcașul este unic în Europa de Est.

Ruinele așezământului și curtea sunt îngrijite de călugării care se află acolo în momentul de față. Mănăstirea a fost construită sub forma unei cruci, în jurul anului 1200, dar nu se știe cu precizie acest lucru.

ADVERTISEMENT

Ce sunt călugării cistercieni

La ridicarea lăcașului au contribuit cistercienii, călugări originari din Franța și care s-au răspândit în mai multe țări de-a lungul timpului. Mănăstirea a fost țintă a războaielor, tătarii și turcii distrugând-o.

În pofida ruinelor rămase, biserica evanghelică de astăzi a restaurat și menținut doar absida și corul fostei bazilici în care se țin slujbe și în momentul de față și la care asistă comunitatea de germani din zonă.

ADVERTISEMENT

Turnul-clopotniță a fost ridicat în secolul 15 de Andreas Lapicida, un constructor sibian. În vreme de război, turnul folosea pe post de observație. De altfel, la finalul Primului Război Mondial, în curtea mănăstirii s-a amenajat un cimitir unde au fost înmormântați soldații germani căzuți în luptă.

În 1918 a fost ridicată și statuia războinicului Roland, simbol al libertății și justiției, care se poate vedea în fața cimitirului. Se spune că în acest loc dăinuie sufletele călugărilor cistercieni, care mureau de tineri.

ADVERTISEMENT

Călugări ai mănăstirii ar bântui zona

Moartea lor erau cauzată de condițiile austere în care trăiau. În plus, se spune că noaptea aici au loc fenomene greu de explicat. Zidurile tremură sau scaunele se mișcă. Se crede că aceste detalii au inspirat regizorii filmului de groază ”The Nun”.

În mănăstire s-a filmat filmul de groază ”The Nun”

”Călugărița. Misterul de la mănăstire” este o peliculă americană, regizată de Corin Hardy. Secvențele sunt greu de urmărit, fiind vorba despre o luptă cu forțe demonice, mai exact, cu o călugăriță moartă, care își ia viața și apoi bântuie locul și casele oamenilor.

ADVERTISEMENT