Life

Locul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult. Surpriza e mare, aici e bine să te muți pentru o viață bună

Tu știi care este locul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult? Aici trebuie să te muți dacă vrei o viață liniștită, fără griji.
30.09.2023 | 17:00
Locul din Romania in care oamenii traiesc cel mai mult Surpriza e mare aici e bine sa te muti pentru o viata buna
Locul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult. Sursă foto: Pinterest, captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai de locul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult? Datele publicate de Institutul Național de Statistică sunt de-a dreptul impresionante. În acest loc te poți muta dacă vrei o viață liniștită.

Locul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult

Unde se află locul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult? Conform datelor publicate de INS, este vorba despre județul Vâlcea. Sursa citată scrie că aici speranță la viață este cea mai mare din România.

ADVERTISEMENT

În același timp, cifrele arată că oamenii din județul Vâlcea ajung să depășească de cele mai multe ori vârsta de 80 de ani. Și pe locul doi avem o surpriză când vine vorba de locul în care oamenii trăiesc cel mai mult.

Surprinzător sau nu, Bucureștiul ocupă acest loc. În Capitală, durata medie de viață este de aproape 79 de ani, arată datele publicate de INS. Sociologul Sebastian Fitzek a spus care sunt motivele.

ADVERTISEMENT

Se pare că factorii economici, dar și infrastructura medicală din București fac diferența. Totodată, el a mai explicat că tocmai din acest motiv, unii oameni aleg să vină în mediul urban.

“Acest lucru se datorează, în primul rând, factorilor economici, infrastructura medicală fiind mult mai bună. Este un motiv pentru care oamenii migrează din mediul rural în mediul urban, Bucureștiul fiind pe primul loc”, a spus sociologul, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Tulcea, județul cu cea mai mică speranță de viață

Am aflat care este județul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult. Ce avem la polul opus? Potrivit datelor INS, județul cu cea mai mică speranță la viață este Tulcea. Care este motivul?

Sociologul Sebastian Fitzek spune că factorul economic este primul vinovat. De altfel județul Tulcea este unul dintre cele mai sărace din România. La acest lucru se mai adaugă și accesul redus la serviciile medicale, dar și igiena precară.

ADVERTISEMENT

Totodată, migrația tinerilor este și ea implicată. Cei mai mulți tineri aleg să părăsească județul, sperând la un trai mai bun. Astfel, marea majoritate a oamenilor care locuiesc aici sunt vârstnici.

“Primul factor este cel economic. Tulcea este unul dintre cele mai sărace județe din România, sărăcia fiind colerată și cu accesul redus la serviciile medicale, cu igiena precară și condiții de locuit inadecvate.

Să nu uităm, de asemenea, și de anumite obiceiuri care afectează sănătatea, precum consumul de alcool. Al doilea factor este migrația tinerilor, care, în județul Tulcea, are o rată foarte ridicată. Tinerii părăsesc județul, rămânând o populație mai îmbătrânită. Este vorba și despre stilul sănătos sau nesănătos de viață, dar și despre poluare”, a mai adăugat sociologul.

El a mai subliniat și efectul pe care combinatul de aluminiu de la Tulcea îl are. Se pare că acesta este un factor major de poluare, care afectează în mod direct sănătatea populației.

ADVERTISEMENT