Life

Locul din România în care se află Palma lui Dumnezeu. Toți cei care ajung aici rămân fără cuvinte

Locul din România unde se află Palma lui Dumnezeu. Cei care ajung aici rămân fără cuvinte, deoarece este ceva cu totul diferit.
20.06.2024 | 21:53
Locul din Romania in care se afla Palma lui Dumnezeu Toti cei care ajung aici raman fara cuvinte
Locul din România unde se află Palma lui Dumnezeu. Sursa foto: Facebook, capturi YouTube/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul din România unde se află Palma lui Dumnezeu. Peisajele sunt de vis, iar cei care vin aici se pot bucura de natură. Cei care ajung aici rămân impresionați.

Locul din România unde se află Palma lui Dumnezeu. Toți cei care ajung aici sunt impresionați

În Munții Șureanu, aproape de comuna Pui, din județul Hunedoara, se află Fundătura Ponorului. Este un loc de o frumusețe rară, motiv pentru care mai este cunoscut sub denumirea de “Palma lui Dumnezeu”.

ADVERTISEMENT

Cei care ajung în acest loc simt că au ajuns la originile lumii, deoarece cadrul natural este unul de vis, ca un colț de rai. Se află într-o poiană mică, iar cei care iubesc natura se vor simți ca în paradis.

Este un loc aflat în Parcul Național Grădiștea Muncelului-Cioclovina și cei care vin aici se pot bucura de natură, care a rămas neatinsă de mâna omului.

ADVERTISEMENT

În acest loc se află peșteri, văi, cascade, case răsfirate, dar și animale domestice, care trăiesc în libertate. Peisajele din această zonă sunt unele spectaculoase.

Zona este străbătută de râul Ponor, pe o lungime de aproape 9 kilometri, detaliu care face ca acest peisaj să fie unul complet. Palma lui Dumnezeu este un loc care rămâne la fel, în ciuda faptului că vremurile sunt într-o continuă schimbare.

ADVERTISEMENT

Aerul din această zonă este unul curat, din moment ce locul se află departe de poluarea din marile orașe. Casele de aici au fost construite din lemn și piatră, oferind locului autenticitate.

ADVERTISEMENT

Palma lui Dumnezeu este un loc de neratat, care parcă a rămas înghețat în timp datorită faptului că a rămas neatins. Localnicii nu au curent electric, dar nici apă și canalizare. De altfel, nu este nici semnal la telefon.

Un detaliu important pe care trebuie să-l știe turiștii este faptul că nu pot ajunge în acest loc cu mașina. În schimb, trebuie să parcurgă un drum forestier de două ore, timp în care se pot bucura de frumusețile oferite de natură.

Ce alte obiective turistice se mai află în zonă

În zonă mai sunt și alte obiective turistice pe care iubitorii de natură le pot vizita. Peșterea Cioclovina, de exemplu, a rămas recunoscută deoarece acolo a fost găsit un craniu al unui bărbat care a trăit cu mai bine de 30.000 de ani în urmă.

Potrivit antropologilor criminaliști, ar fi fost vorba despre o crimă, deoarece urmele loviturilor aflate pe craniu ar fi provocat moartea bărbatului respectiv.

Pe traseu se mai află și Poiana Omului. Se crede că aici este locul unde Decebal și-ar fi luat viața, pentru a nu putea fi capturat de romani, după ce a fugit de la Sarmizegetusa Regia.

“Parcul Național Grădiștea Muncelului-Cioclovina este o arie naturală protejată destinată ocrotirii florei și faunei și conservării peisajului și tradițiilor locale. O componentă majoră a peisajului din zonă o reprezintă relieful carstic.

Carstul este relieful specific regiunilor cu roci solubile (calcar, dolomită, gips) și înglobează atât formele exocarstice (chei, doline, ponoare, lapiezuri etc.), cât și endocarstice (peșteri, galerii, avene, speleoteme etc.), generate de acțiunea de dizolvare și de circulație a apei la suprafață sau în subteran”, informează panoul de la intrarea în Parcul Național.