Life

Locul din România în care se cultivă roșiile negre. Prețul acestor fructe este piperat, puțini își permit să le cumpere

Roșiile negre se cultivă și în România, însă prețurile nu sunt pentru orice fel de buzunar. Deși au nenumărate beneficii pentru organism, puțini și le permit.
15.10.2022 | 19:02
Locul din Romania in care se cultiva rosiile negre Pretul acestor fructe este piperat putini isi permit sa le cumpere
Roșiile negre au nenumărate beneficii pentru organism. Sursă foto: Urbanseedling
ADVERTISEMENT

Roșiile cu pigment negru au fost create de un cercetător român în urmă cu aproximativ opt ani de zile. Deși nu se găsesc oriunde, deja au trezit interesul foarte multor persoane, inclusiv la nivel internațional.

Beneficiile pe care le au roșiile negre asupra organismului

Motivul este foarte simplu. Pe lângă culoarea deosebită, roșiile negre au nenumărate beneficii pentru organism, spre deosebire de alți hibrizi de tomate de pe piață existenți la momentul actual.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește locul unde pot fi găsite, de ceva timp, roșiile negre, dar și cele violet sunt cultivate la Buzău. Acestea conțin antociani, care au proprietăți anticancerigene, dar și o mulțimile de vitamine. Interiorul lor nu este unul prea interesant, însă gustul cu siguranță impresionează publicul.

Roșiile negre sunt parfumate, aromate și pot fi utilizate și în anumite preparate culinare, la fel ca roșiile normale, spune directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău.

ADVERTISEMENT

“Un fruct ajuns la maturitate, pulpă aproape asemănătoare cu tomata clasică, prezintă semințe, nu prezintă nervuri lemnoase în interior. Este foarte gustos, parfumat, aromat, foarte bun de consumat în stare proaspătă. Sigur, cred că pot fi utilizate și în diverse preparate culinare“, a explicat Costel Vânătorul, director Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău.

De asemenea, el a mai explicat că a fost obținut un soi care poate fi înmulțit prin semințe de la an la an, drept urmare, creșterea roșiilor negre nu mai este o problemă acum.

ADVERTISEMENT

Cât costă un kilogram de roșii negre

Inclusiv publicațiile de peste ocean au aflat despre roșiile negre și cele violet și au demarat mai multe investigații. Conform rezultatelor făcute publice de Departamentul Agriculturii al Statelor Unite, aceste roșii nu doar că au o culoare apetisantă, dar au și beneficii pentru organism.

Roșiile negre pot scădea inclusiv riscul apariției de afecțiuni cardiace și protejează organismul și în fața cancerului. Din păcate însă, nu oricine își permite să le achiziționeze.

ADVERTISEMENT

Dacă stăm să ne uităm la prețurile de pe internet, doar 500 de grame de roșii negre costă 32,70 de lei. Drept urmare, pentru un kilogram de roșii, românii pot ajunge să plătească chiar și peste 60 de lei, în funcție de locul de unde le cumpără.

ADVERTISEMENT