Life

Locul din România în care te simți ca în Elveția. Mulți străini vin aici. Aerul este curat și mâncarea face toți banii

 Locul din România care este adesea comparat cu Elveția pentru frumusețea sa naturală, aerul curat și mâncarea excelentă.
24.06.2024 | 17:32
Locul din Romania in care te simti ca in Elvetia Multi straini vin aici Aerul este curat si mancarea face toti banii
Locul din România în care te simți ca în Elveția. Foto: Canva.com
ADVERTISEMENT

Locul din România unde te vei simți ca în Elveția. Este una dintre destinațiile preferate de mulți turiști străini care vin aici pentru peisajele superbe și delicatesele tradiționale. Mai mult, aceștia se pot bucura de o nouă atracție turistică.

Locul din România în care te simți ca în Elveția. Mulți străini vin aici

În România, există un loc care te va face să crezi că ai ajuns în Elveția. Este vorba despre Lacul Roșu, din județul Harghita, care cucerește turiștii cu peisajele magnifice și, mai nou, cu un carusel montan.

ADVERTISEMENT

Lacul Roșu este alegerea perfectă pentru turiștii care doresc să experimenteze o vacanță deosebită, similară cu cea din Occident. Anul trecut, s-a inaugurat o pistă de bob pe șină care străbate pădurea, oferind călătorilor o aventură pe cinste printre peisajele spectaculoase.

Caruselul montan a fost contruit în 2023 cu scopul de a dezvolta turismul în zonă. Pista se află la doar 3 km distanță de Lacul Roșu, aproape de monumentul dedicat ostașilor din Primul Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Șina se întinde pe o suprafață de aproximativ un kilometru, iar caruselul ajunge la o viteză maximă de 45 km pe oră. Prețul pentru o tură cu caruselul este de 27 de lei.

Iubitorii de aventură pot savura această experiență captivantă, ideală atât pentru familii cu copii, cât și pentru grupuri de prieteni în căutare de senzații tari.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre cei care au trăit această aventură incredibilă prin pădure și-au împărtășit impresiile pe rețelele de socializare. Majoritatea au fost extrem de entuziasmați de vacanța lor în acest loc incredibil din România. Iată câteva dintre comentariile internauților, potrivit click.ro.

„Este foarte tare, și zona este de vis!”

„Am fost, e un traseu superb”

„Aș vrea să merg și eu împreună cu copiii”

„E senzație, am fost anul trecut împreună cu soțul și familia!”

Alte activități turistice la Lacul Roșu, Harghita

Dacă te afli în stațiunea Lacul Rosu poți să închiriezi o bărcă sau un caiac, pentru o plimbare liniștită pe lac. Ai ocazia să te relaxezi și să admiri peisajele pitorești ale locului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poți face o drumeție montană prin Cheile Bicazului, 6 km de chei spectaculoase în Carpații Orientali, care fac legătura între Transilvania și Moldova.

La două ore și jumătate cu mașina se află și Lacul Sfânta Ana, una dintre cele mai frumoase comori naturale din România, sau chiar Europa. Este singurul lac vulcanic rămas intact din Europa Centrală.

ADVERTISEMENT