Life

Locul din România pe care din ce în ce mai mulți turiști îl vizitează chiar și în septembrie. Prețurile sunt mici, peisajele de vis

În căutare de liniște, mulți turiști ajung, chiar și în perioada toamnei, pe râul Mureș. Prețurile și accesibile și peisajele de vis contribuie la experiența inedită.
02.09.2022 | 23:00
Locul din Romania pe care din ce in ce mai multi turisti il viziteaza chiar si in septembrie Preturile sunt mici peisajele de vis
Râul Mureș a devenit un loc căutat de mulți turiști. Foto: Facebook/ Oprea Claudiu
ADVERTISEMENT

Pentru cei care vor să fugă din calea zgomotului și aglomerației, o plimbare pe râul Mureș poate fi alegerea perfectă. Prețurile sunt unele cât se poate de accesibile, iar peisajele sunt de-a dreptul superbe.

Locul din România pe care turiștii îl vizitează în număr mare. Prețurile sunt mici, iar priveliștile de poveste

Printre locurile care merită să fie vizitate în România se număr și râul Mureș. Aici, turiștii vin în număr tot mai mare pentru a admira natura chiar din caiac.

ADVERTISEMENT

Oamenii sunt echipați ca la carte și pornesc în explorare, pentru a cunoaște mai bine partea sălbatică a apei. Totul se desfășoară în siguranță, un instructor fiind cel care le explică doritorilor ce au de făcut.

„Genunchii în lateral, spatele drept. Dacă vrei să mergi în dreapta vâslești în stânga, dacă vrei să mergi în stânga, vâsleşti pe partea cealaltă”, sunt primele indicații pe care turiștii le primesc, scrie Observator. 

ADVERTISEMENT

După ce chestiunile de bază au fost stabilite, oamenii sunt anunțați că mai sunt câteva reguli pe care, din motive de siguranță, ar fi bine să le respecte.

„Singura chestie, la urcare şi la coborâre, să nu te urci în picioare niciodată în caiac. Deci pui un picior, te aşezi şi după ce te-ai aşezat pui şi celălalt picior. Bine?”, continuă instructajul.

ADVERTISEMENT

Cât costă o plimbare cu caiacul pe râul Mureș?

Experiența este una greu de comparat, iar cei care nu sunt din zonă și nu dețin un caiac, trebuie să știe că pot închiria unul pentru doar 30 de lei pe oră.

Direct din caiac, natura este mai ușor de admirat, iar localnicii au făcut din asta activitatea lor zilnică, considerând chiar că apa are o energie aparte.

ADVERTISEMENT

„Are apa o energie anume. Te linişteşte. Liniştea, mirosul plantelor acum, polenul, hameiul e înflorit”, a spus cineva.

ADVERTISEMENT