Life

Locul din România pe care trebuie să-l vezi neapărat în noiembrie. Peisajele sunt unice în lume și nu costă deloc mult să ajungi aici

Meleagul pitoresc care trebuie să fie pe lista ta în luna noiembrie. Panorama este inedită și prețurile sunt accesibile tuturor.
29.10.2023 | 18:00
Locul din Romania pe care trebuie sal vezi neaparat in noiembrie Peisajele sunt unice in lume si nu costa deloc mult sa ajungi aici
Meleagul pitoresc care trebuie să fie pe lista ta în luna noiembrie. Panorama este inedită și prețurile sunt accesibile tuturor. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Locul din România pe care trebuie să-l vezi neapărat în noiembrie. Peisajele sunt unice în lume și nu costă deloc mult să ajungi aici. Destinația turistică este un reper important pentru agențiile românești și nu numai.

Meleagul pitoresc care trebuie să fie pe lista ta în luna noiembrie. Panorama este inedită și prețurile sunt accesibile tuturor

Meleagul pitoresc care trebuie să fie pe lista ta în luna noiembrie. Panorama este inedită și prețurile sunt accesibile tuturor. Nu va fi nevoie să scoți din buzunar foarte mulți bani pentru a te bucura de aer curat, plimbări relaxante și obiective neașteptate.

ADVERTISEMENT

Destinația unică se află între Brașov și Sibiu, la o distanță de aproximativ 30 de kilometri față de municipiul Făgăraș. Colțul de rai de pe teritoriul țării noastre este reprezentat de comuna Sâmbăta de Sus.

Turiștii trebuie să știe că drumul este foarte accesibil, în timp ce cazările oferă toate cele necesare. Oamenii sunt atrași de piesajele pitorești care par rupte din tablouri renumite, dar și de liniștea pe care o găsesc aici.

ADVERTISEMENT

Mai mult, persoanele interesate trebuie să știe că au la dispoziție un număr foarte mare de obiective turistice. Unul dintre cele mai importante este reprezentat de Mănăstirea Brâncoveanu ridicată de însuși Constantin Brâncoveanu.

Renumitul lăcaș de cult a fost sfințit în anul 1698 și poartă hramul Adormirii Maicii Domnului, sărbătoare pomenită în fiecare an la data de 15 august. Mănăstirea este situată într-un loc încărcat cu spiritualitate.

ADVERTISEMENT

Mai exact, se află pe cursul râului Sâmbăta, la umbra înaltelor galerii de piatră ale Munților Făgăraș. Turiștii care ajung în Sâmbăta de Sus în luna noiembrie nu trebuie să treacă cu vederea herghelia de cai, care e una dintre cele mai vechi din țară.

Sâmbăta de Sus, destinația pe care trebuie să o vezi toamna asta

Sâmbăta de Sus este destinația turistică pe care trebuie să o vezi toamna asta și unde nu trebuie să ratezi Școala de pictură pe sticlă. Comuna are o colecție impresionantă de obiecte de cult, veștminte liturgice, cărți, reviste și manuscrise valoroase care pot fi văzute la muzeu.

ADVERTISEMENT

Atât adulții, cât și copiii își pot încerca abilitățile la atelierul de pictură pe sticlă care este condus de părintele Calinic Morar. În acest studio artiștii realizează picturi tradiționale, dar și creații cu totul aparte.

„Înainte se lucra pe sticla manuală, cu denivelări, care era mai bună. Avea alt farmec. Era o sticlă întinsă cu mâna și era adusă de la Avrig. Am vrut să facem și noi aici sticla manuală, dar trebuia un cuptor special și nu erau bani. 

Acum lucrăm pe sticla dreaptă, groasă de 2 mm, dar cea denivelată era mai frumoasă. Pictura pe lemn se lucrează mai greu, trebuie grund prelucrat”, a declarat părintele Calinic Morar pentru jurnalul.ro.

Sâmbăta de Sus și chilia Părintelui Arsenie Boca

Sâmbăta de Sus este locul unde se află chilia Părintelui Arsenie Boca care este săpată în piatră și se găsește la altitudinea de 1.600 de metri. Accesul nu este unul ușor, dar credincioșii nu se dau bătuți și merg mai departe.

Această atracție turistică este foarte vizitată și aproximativ 10-20 de oameni pătrund în interiorul său zilnic. Așa cei interesați, după un traseu de aproximativ 3 ore, pot observa modul în care teologul și-a petrecut ultima parte a vieții sale.

ADVERTISEMENT