Life

Locul din România unde mulți români se retrag. E preferatul bucureștenilor, iar oricine poate începe o nouă viață aici

Locul din apropierea Capitalei care îi atrage ca un magnet pe bucureșteni. Din ce în ce mai multe persoane aleg să își cumpere locuințe aici.
26.02.2024 | 18:46
Locul din Romania unde multi romani se retrag E preferatul bucurestenilor iar oricine poate incepe o noua viata aici
Din ce în ce mai mulți bucureșteni se mută din Capitală în detrimentul unui județ cunoscut. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cine nu visează la o viață liniștită, departe de agitația orașelor?! În timp ce unele persoane preferă să se mute la oraș în căutarea unui trai mai bun, altele caută opusul. Potrivit studiilor realizate de mai multe agenții imobiliare, o mare parte din românii caută să îmbine utilul cu plăcutul. Adică, să locuiască aproape de oraș, în zone liniștite.

Județul în fața căruia Bucureștiul a pierdut teren

Nu toată lumea iubește aglomerația și ritmul alert al orașelor. Deși în mediul urban se întâmplă majoritatea activităților și sunt multe oportunități de muncă, unele persoane preferă să stea cât mai departe de agitație.

ADVERTISEMENT

În ultima vreme, preferințele românilor pentru locuințele din Capitală au scăzut. Unul dintre factorii ”vinovați” de această scădere sunt prețurile care au urcat mai mult ca niciodată. Imobilele din București concurează la preț cu cele din țările mult mai dezvoltate decât România.

Potrivit unui studiu realizat de iO Partners și menționat de observatornews.ro, locuitorii Capitalei și-au îndreptate atenția spre o altă zonă unde vor să devină proprietari de locuințe. Nu este deloc departe de București, iar prețurile sunt puțin mai mici.

ADVERTISEMENT

Județul Ilfov este cel care a crescut în topul preferințelor românilor care vor să ”guste” viața de oraș, dar cu anumite limite. Fiind foarte aproape de oraș, mulți preferă să se mute în Ilfov, iar motivele care stau la baza acestei alegeri sunt numeroase.

De ce preferă din ce în ce mai multe persoane să se mute în Ilfov

Primul și poate cel mai important dintre ele este prețul. În județul Ilfov, cei care vor să cumpere locuințe ajung să plătească cu 20%, poate și cu 25% mai puțin decât ar plăti pentru aceeași locuință, în București.

ADVERTISEMENT

Un alt factor decisiv în alegerea cumpărătorilor de a se muta în Ilfov este transportul în comun. În ultima vreme, infrastructura s-a dezvoltat, astfel că se ajunge mult mai ușor în Capitală, acolo unde majoritatea lor lucrează. S-au construit noi căi de acces care nu fac decât să faciliteze deplasarea locuitorilor din Ilfov spre București.

Potrivit datelor demografice, în ultimii ani, populația din Ilfov a înregistrat o creștere semnificativă. La polul opus, populația din București a început să scadă numeric, semn că mulți au început să se mute în localități adiacente Capitalei.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul a început să piardă teren în fața Ilfovului din cauza locuințelor vechi. Nu mulți au curaj să se aventureze să cumpere astfel de imobile, mai ales că renovarea lor necesită mulți bani, dar și timp.

În continuare, piața imobiliară din Capitală este un subiect sensibil pentru majoritatea persoanelor care locuiesc aici. Prețurile care cresc de la o zi la alta îi motivează pe cei mai mulți să rămână fideli chiriei. Și la acest capitol, București este un oraș al contrastelor, dar, cel puțin, se găsesc locuințe pentru buzunarele tuturor.

ADVERTISEMENT