Life

Locul din România unde se află o icoană unică în lume. Se spune că e făcătoare de minuni și are o semnificație importantă

Locul din România în care se află o icoană unică în lume. Are o semnificație importantă și se spune că e făcătoare de minuni.
09.07.2024 | 18:22
Locul din Romania unde se afla o icoana unica in lume Se spune ca e facatoare de minuni si are o semnificatie importanta
în preajma Templului din Ierusalim. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Locul din România unde se află o icoană unică în lume, care e făcătoare de minuni. Are o semnificație importantă și se spune că poate preveni diverse catastrofe. Cum poți ajunge acolo?

Locul din România în care se află o icoană unică în lume

În partea de nord a Moldovei se află una dintre cele mai speciale și neobișnuite opere de artă ecleziastică, și anume o icoană făcătoare de minuni, cu o poveste interesantă.

ADVERTISEMENT

Este unicat în lume prin reprezentarea artistică, precum și prin simbolistică. Puțini români știu despre această operă de artă, care e o icoană a Fecioarei Maria, într-o ipostază în care nu mai e văzută.

Icoana se află în județul Botoșani, în codrii seculari din Vorona, în Mănăstirea Sihăstria Voronei. Datorită capacității nemaivăzute de a înfăptui minuni, aceasta a ajuns să fie cunoscută în rândul credincioșilor.

ADVERTISEMENT

Mănăstirea Sihăstria Voronei este o mănăstire de călugări, care a fost înființată în urmă cu trei secole. Este renumită pentru moaștele Cuviosului Onufrie, un sihastru rus de acum 300 de ani, nevoit prin pădurile din zonă.

În bisericuța situată în centrul mănăstirii, cu hramul “Buna Vestire”, se află icoana de mari dimensiuni care o reprezintă pe Fecioara Maria. Icoana îl reprezintă pe pruncul Iisus, un copil de 7 – 8 ani, ținut de mână de mama Sa.

ADVERTISEMENT

Această reprezentare este cea mai umană a Fecioarei Maria și a copilului Iisus, care pare ghidat de mama sa în icoană. Din acest motiv, este o reprezentare aparte.

“Nicăieri nu apare o astfel de reprezentare! Este unicat! Această ipostază nemaintâlnită nu a fost realizată întâmplător, ci în urma unei viziuni a pictorului și are numeroase semnificații”, a spus Ghedeon Huțănașu, starețul Mănăstirii Sihăstria Voronei, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Ce reprezintă, de fapt, icoana

Cu o vechime de aproape 200 de ani, icoana a fost realizată de un călugăr în vârstă de 100 de ani. Ieromonahul a început să picteze după ce a avut o revelație în timpul unei rugăciuni. Icoana transmite, totodată, un mesaj religios, dar și unul educațional, pentru mamele care o privesc.

Aceasta reprezintă rolul important al Maicii Domnului în timpul copilăriei Lui Iisus, care L-a ocrotit și care L-a ajutat să-și împlinească menirea. Mai mult, Iisus este reprezentat la o vârstă la care și-a dorit foarte mult să fie în preajma Templului din Ierusalim.

Monahii din Sihăstria Voronei, dar și alți credincioși vin să se roage la această icoană deoarece se spune că e capabilă minuni. În plus, se spune că poate prevesti dezastrele naturale.

Această icoană a prevestit cutremure și inundații. Se spune că plângea cu lacrimi adevărate atunci când urma să aibă loc o catastrofă.

Pentru a putea vedea icoana, cei interesați trebuie să știe că punctul de plecare e comuna Vorona. Aceasta se află la 20 de kilometri de municipiul Botoșani.

Atunci când vii dinspre Botoșani, la primul sens giratoriu, urmând indicatorul turistic către stânga, poți ajunge la Mănăstirea Voronei. Este o mănăstire de maici, care e veche de pete 150 de ani.

Drumul trebuie urmat apoi prin pădure, ocolind mănăstirea. E un drum asfaltat, unde călătorii pot vedea peisaje de vis cu pădurile seculare ale Voronei.

După ce mergi o vreme, urmând meandrele drumului, se află un indicator turistic, ce te ghidează să virezi la stânga, spre Sihăstria Voronei. După acest viraj, mai ai de parcurs maximum un kilometru până la poarta mănăstirii. În zonă există și o parcaje amenajată.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Amănunte bizare despre atacatorul lui Trump. Ce avea în telefon
Amănunte bizare despre atacatorul lui Trump. Ce avea în telefon
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”