Life

Locul din România unde se împlinesc dorințele. ”Templul Ursitelor” este considerat o adevărată minune

În România există un loc unde dorințele pot să devină realitate. Nu e nici prea departe de București și nici de orașul Brașov și este o adevărat minune.
17.03.2023 | 21:00
Locul din Romania unde se implinesc dorintele Templul Ursitelor este considerat o adevarata minune
Povestea neștiută despre Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche. Sursă foto: Creștin Ortodox / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

”Templul Ursitelor” este un loc unde orice persoană trebuie să ajungă măcar odată dacă își dorește ca un vis să devină realitate. Locul este considerat ca fiind unul miraculos, iar nenumărați oameni, din mai multe colțuri ale lumii speră să îl vadă măcar odată.

Povestea neștiută despre ”Templul Ursitelor”

Unde se află ”Templul Ursitelor” și de ce este atât de special acest loc? Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche, care mai este cunoscută și sub numele de „Templul Ursitelor” ori „Templul Dorintelor” este situată la 45 de kilometri distanță de Brașov, mai exact la poalele Munților Făgăraș.

ADVERTISEMENT

De ce merg atât de multe persoane să o viziteze? Legenda spune că în acest loc există energii care datează încă din cele mai vechi timpuri, având în vedere că nu se cunoaște nici măcar originea lăcașului de cult. Oricine ajunge aici are șanse mari să își îndeplinească dorințele.

Iar seria lucrurilor interesante nu se oprește doar aici. Tot la ”Templul Ursitelor” se mai întâmplă și anumite lucruri care nu pot fi explicate, lucru care din nou, atrage nenumărate persoane. Și ce mai e deosebit la această Mănăstire? Se spune că aceasta ar fi fost săpată în stâncă în din ani 1700, când a avut loc persecutarea creștinilor ortodocși din Transilvania.

ADVERTISEMENT

Cum a apărut Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche

Să nu uităm că la acel moment, Șina Veche era o localitate de graniță, iar multe persoane erau obligate atunci să treacă la Biserica Română Unită cu Roma, din ordinul împărătesei Maria Terezia. Cei care au refuzat să își schimbe religia au ajuns mai apoi să sape o grotă cu rol de biserică, în care se regăsea un altar, dar și o turlă prin care pătrundeau razele soarelui.

De asemenea, grota respectivă mai avea și niște ferestre mici, însă asta este doar o poveste a istoricilor, iar documente privind înființarea lăcașului de cult nu s-au găsit niciodată. Cum îți poți îndeplini o dorință dacă ajungi la Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche?

ADVERTISEMENT

Turnul-clopotniță al lăcașului de cult merge spre cer, iar prin el pătrund razele soarelui. Se spune că acela este locul în care o persoană poate lua legătura cu Divinitatea. Astfel, cei care ajung acolo și intră în stâncă își pot pune o dorință curată care se poate îndeplini.

De la ce vine denumirea de ”Templul Ursitelor”

Dincolo de denumirea de ”Templul Ursitelor”, Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche mai este numită și „Templul Extratereștrilor”. Motivul? Mulți turiști spun că în zonă se petrec lucruri paranormale și că ar exista un portal care comunică direct cu alte vietăți.

ADVERTISEMENT

Despre denumirea de ”Templul Ursitelor”, aceasta provine de la faptul că în urmă cu mai bine de un secol, fetele necăsătorite se urcau pe dealul Pleșu, fix unde este săpată mănăstirea și reușeau să își afle ursitul. De cealaltă parte, tinerii la rândul lor aruncau o roată cu paie în flăcări sperând ca fetele să vadă desenele de foc și să se căsătorească în acel an, iar acest lucru s-a și întâmplat de nenumărate ori.

Cei care vor să ajungă în această zonă trebuie să știe însă că drumul nu este deloc unul simplu. Pentru a ajunge la ”Templul Dorințelor”, credincioșii trebuie să meargă printr-o pădure, iar mersul cu mașina este imposibil. Astfel, aceștia sunt nevoiți să meargă pe jos până când găsesc o cruce de beton care este indicatorul către lăcașul de cult.

ADVERTISEMENT