Life

Locul din Spania care a primit numele unei arhitecte din România. E într-o zonă foarte vizitată

Locația din Spania care a fost denumită după o arhitectă născută în România, Mulți turiști ajung în acest loc zi de zi.
24.03.2023 | 17:05
Locul din Spania care a primit numele unei arhitecte din Romania E intro zona foarte vizitata
Arhitecta născută în România după care a fost denumită o arhitectă din Spania. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O piață cunoscută situată în Barcelona, Spania, a primit numele unei femei născute în România- arhitectă. Este vorba de Margarita Brender Rubira. Aceasta a trăit în perioada 1919 – 2000, în Catalonia.

Un loc din Spania a fost denumit după o arhitectă născută în România

O arhitectă născută în România este cea după care s-a denumit un loc turistic din Spania. Margarita Brender Rubira a venit pe lume în anul 1919, la Craiova. Ea a studiat arhitectura la noi în țară.

ADVERTISEMENT

În 1962, diploma i-a fost recunoscută diploma de către Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Barcelona. Astfel, ea a devenit prima femeie arhitect din Catalonia, Spania.

De altfel, românca a fost declarată și  singura membră a Asociației Arhitecților din Catalonia. Margarita Brender Rubira acorda o mare valoare meseriei pe care o practica cu mult drag.

ADVERTISEMENT

„Arhitecții au o mare responsabilitate pentru influența pe care o exercită lucrările lor asupra vieții oamenilor, deoarece depinde de tine să faci sau nu case reale, adăposturi, adevărate locuri de odihnă, care contribuie la sănătatea fizică și la moralul națiunii”, declara arhitecta născută în România în anul 1962, conform goodnewsfromromania.ro.

Astfel, o piață din Barcelona a primit numele primei femei arhitectă din Spania: Piața Margarita Brender Rubira, devenind cunoscută în întreaga lume. O mulțime de oamenii vizitează zilnic locul cu pricina.

ADVERTISEMENT

Margarita Brender Rubira era pasionată de arhitectura avangardistă

Când vine vorba despre preferințele sale Margarita Brender Rubira era pasionată de arhitectura avangardistă. Acesta este un stil de design care prin caracteristicile sale îmbunătățește considerabil calitatea vieții oamenilor.

Pe de altă parte, un alt element care a influențat munca femeii arhitectă născută în România, devenită celebră în Spania, a fost natura. Margarita Brender Rubira integra natura în majoritatea proiectelor sale.

ADVERTISEMENT

Lucrările arhitectei originare din Craiova se deosebeau prin faptul că aceasta dorea ca din fiecare cameră pe care o proiecta să poată fi privit cu ușurință cerul. Aceasta putând fi considerată și semnătura femeii.

ADVERTISEMENT