Locul în care plouă cu diamante. Ce explicație au oamenii de știință pentru aceste fenomen uimitor care oferă un adevărat spectacol vizual.
Tehnologia a avansat, iar odată cu progresul ei, oamenii de știință pot realiza diverse studii. Unul dintre cele mai recente astfel de studii a scos la iveală o ipoteză care pentru mulți poate suna ciudat. Potrivit oamenilor de știință, în curând, ploaia de diamante ar putea deveni un fenomen normal în Univers.
Pe Pământ, încă din cele mai vechi timpuri, diamantele au fost privite ca un semn al bogăției. În continuare, acestea sunt unele dintre cele mai căutate bunuri datorită rarității lor, dar și datorită utilității lor industriale.
De obicei, durează foarte mult pentru ca diamantele să se formeze în interiorul Pământului. Tocmai de aceea, potrivit specialiștilor, avem diamante doar la suprafață, care au luat naștere în urma erupțiilor vulcanice.
Un nou studiu realizat de oamenii de știință prezintă o ipoteză foarte interesantă. Potrivit lui, în ciuda faptului că diamantele sunt rare pe Pământ, acestea s-ar putea să fie prezente din abundență în alte locuri din Univers.
Mai multe ipoteze și studii anterioare susțin că pe planetele gigant formate din gheață ar putea ploua cu diamante. Fenomenul unic ar fi provocat, potrivit oamenilor de știință, de nivelurile incredibile de presiune.
Mai nou, oamenii de știință ai Departamentului de Energie al Statelor Unite ale Americii au ajuns la concluzia că și oxigenul poate contribui la formarea diamantelor. Dacă diamantele pot lua naștere și în astfel de condiții, asta înseamnă că ploaia de diamante ar putea fi posibilă pe mai multe planete.
Până acum, oamenii de știință au confirmat faptul că ploaia de diamante are loc pe Uranus și pe Neptun. Un experiment din 2017 a simulat mediul din interiorul celor două planete de gheață și, în acest fel, oamenii de știință au putut să observe pentru prima dată o ploaie de diamante.
Mediul interior al celor două planete a fost creat în laborator cu ajutorul unui laser optic intens care a generat unde de șoc într-un material plastic. Fiecare atom de carbon din plasticul respectiv a fost încorporat în structuri mici de diamante.
Diamantele create de oamenii de știință în urma experimentului din laborator au avut mici dimensiuni. În schimb, cercetătorii cred că diamantele de pe Uranus și Neptun sunt mult mai mari și pot ajunge chiar și la milioane de carate.
”Au fost realizate multe experimente cu diferite materiale pure. În interiorul planetelor, lucrurile sunt mai complicate. Există multe substanțe chimice în amestec.”, a declarat unul dintre cercetătorii americani.