Life

Locul în care vezi cel mai frumos răsărit din România. Peisajul este de neimaginat

Locul din România unde ai ocazia să vezi cel mai frumos răsărit. Turiștii rămân impresionați în fața peisajului de vis care se conturează dimineața în fața lor.
28.09.2022 | 12:33
Locul in care vezi cel mai frumos rasarit din Romania Peisajul este de neimaginat
Răsăritul privit de pe brațul Sulina. Foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

România e plină de locuri de vis și peisaje impresionante. Probabil că de multe ori ai fost fascinat de răsăritul privit de pe malul mării, dar nu știai că există un loc unde acesta poate fi chiar și mai spectaculos. Soarele răsare pentru prima dată la Sulina, iar peisajul este unul care-ți taie răsuflarea.

Sulina, locul în care Soarele răsare în România. Peisajul este de neimaginat

În România există multe locuri în care te poți bucura de peisaje de vis, unele asemănate chiar cele din mai cunoscute din lume. Țara noastră oferă experiențe greu de găsit în altă parte, iar unele stațiuni adună turiști chiar și în perioadele din afara sezonului.

ADVERTISEMENT

Răsăritul fascinează pe toată lumea. Culorile care se conturează pe cer trezesc o emoție aparte, fie că sunt privite de la munte, de pe plajă sau chiar de la fereastra propriei case.

Totuși, există un loc în țara noastră unde momentul poate fi chiar și mai spectaculos. Este vorba despre Sulina, punctul de unde răsare Soarele.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă plănuiești să-ți petreci concediul aici, vei fi primul care se bucură de răsărit și vei putea surprinde imagini de-a dreptul deosebite.

Motivul este că Sulina este situată în cel mai estic punct al țării. Totuși, dacă până acum nu l-ai vizitat, e important să știi ca drumul trebuie parcurs în pe două căi, pe apă și pe uscat.

ADVERTISEMENT

„Sulina marchează începutul Uniunii Europene”

Chiar dacă în trecut în Sulina locuiau peste 20.000 de persoane, acum numărul acestora s-a redus drastic, ajungând în acest moment la 3000 de locuitori.

„Sulina e un obiect de interes pentru oricare dintre noi pentru că marchează începutul Uniunii Europene. Este orașul în care s-a constituit Comisiunea Europeană a Dunării, momentul în care, pentru prima oară în Europa, marile puteri au hotărât să facă ceva împreună, important, pentru întregul continent.

ADVERTISEMENT

Aici, în Sulina, s-a garantat circulația sigură și transportul de mărfuri; aici, în Sulina, s-a adus pentru România, în premieră, telegraful. Aici, în Sulina, mari țări precum Turcia, Italia, Franța, Anglia au conlucrat pentru a dezvolta ceva ca bun comun european, lucru pe care îl vedem, împreună, în această expediție”, a mărturisit Silvia Teodorescu, conform SpyeNews.ro. 

 

ADVERTISEMENT