Life

Locul spectaculos din România de care puțini români știu. E cu adevărat special și nu te vei sătura să-l vizitezi o singură dată

Există un loc spectaculos la noi în țară despre care puțini oameni știu. Acesta este cu adevărat special și merită văzut.
18.12.2022 | 19:55
Locul spectaculos din Romania de care putini romani stiu E cu adevarat special si nu te vei satura sal vizitezi o singura data
Locul spectaculos din România de care puțini români știu. Foto Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Există un loc spectaculos în România, care este cu adevărat special. Este vorba despre izvoarele râului Strei.

Locul spectaculos din România de care puțini români știu. Unde se află râul Strei

De numele râului Strei sunt legate multe legate, unele chiar din Antichitate. Se spune că Decebal ar fi ascuns multe comori în apele sale, iar acum mulți români vin aici în vizită pentru a vedea locurile acestea atât de frumoase, dar despre care mulți români nu știu.

ADVERTISEMENT

Ținuturile din apropierea Streiului sunt foarte frumoase, relieful carstic fiind cel ce se găsește în zonă. Așadar, sunt multe peșteri și cascade ce pot fi vizitate aici și nu numai.

De altfel, aici, în anii 70, funcționa și o linie ferată forestieră, pe un traseu de circa 20 de kilometri.

ADVERTISEMENT

Valea Streiului din judeţul Hunedoara mai este numită și “Poteca Dacilor”. Pentru cei care vor să meargă în vizită aici, există o informație importantă, anume că traseul oficial pe care se merge este Baru-Mare – Valea Streiului – Vf. Lola – Vf. Bulzului – Vf. Porumbelu Mare. Dar, conform Adevărul, localnicii cunosc și alte poteci secrete și pot fi binevoitori să le arate și turiștilor.

Există un loc spectaculos la noi în țară despre care puțini oameni știu. Acesta este cu adevărat special și merită văzut.
Există un loc spectaculos la noi în țară despre care puțini oameni știu. Acesta este cu adevărat special și merită văzut. Foto Facebook

Decebal ar fi ascuns o comoară imensă pe râul Strei

Legenda spune că Decebal ar fi ascuns în râul Strei nu mai puțin de  150.000 de kilograme de aur şi argint, totul pentru ca romanii să nu îl captureze.

ADVERTISEMENT

Turiștii vin aici nu doar pentru peisajele superbe, ci și pentru a încerca să găsească o parte din comoară. De altfel, un tânăr norocos a găsit în anul 2015 mai multe bijuterii de la acea vreme.

La câțiva kilometri de acest loc, turiștii pot să meargă la Cascadele Șipotului, de pe raza localității Petros din județul Hunedoara, între Hațeg și Petroșani.

ADVERTISEMENT

Există aici o serie de cascade spectaculoase, formate de pârâul Șipot de la izvorul din Munții Șureanu și până la vărsarea în râul Strei. În stânga și în dreapta sunt pereți de stâncă și păduri.

ADVERTISEMENT