Life

Locul superb din Europa unde poți avea un sejur perfect cu bani puțini. Apa e turcoaz aici, iar peisajul îți taie răsuflarea

Destinația inedită din Europa unde oamenii au parte de o vacanță cu buget redus. Apa are o culoare plăcută și priveliștea e specială.
17.06.2024 | 20:15
Locul superb din Europa unde poti avea un sejur perfect cu bani putini Apa e turcoaz aici iar peisajul iti taie rasuflarea
Destinația inedită din Europa unde oamenii au parte de o vacanță cu buget redus. Apa are o culoare plăcută și priveliștea e specială. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Locul superb din Europa unde poți avea un sejur perfect cu bani puțini. Apa e turcoaz aici, iar peisajul îți taie răsuflarea. Turiștii sunt interesați de această regiune pentru că nu trebuie să facă plăți uriașe pentru a se bucura de concediu.

Destinația inedită din Europa unde oamenii au parte de o vacanță cu buget redus. Apa are o culoare plăcută și priveliștea e specială

Destinația inedită din Europa unde oamenii au parte de o vacanță cu buget redus. Apa are o culoare plăcută de turcoaz și este mereu limpede. În plus, priveliștea e specială, în timp ce arhitectura este deosebită.

ADVERTISEMENT

Cei care ajung în acest loc se bucură de plaje cu nisip fin și foarte multe obiective de vizitat. Grecia este țara pe care românii o vor lua la pas vara aceasta și unde nu trebuie să achite mai mult de 600 de euro de persoană.

Un studiu realizat de Visa arată că 1 din 3 români intenţionează să cheltuiască între 201 – 600 de euro de persoană. Mai bine de 83% dintre cei intervievați au declarat că vor face plățile cu cardul, telefonul sau ceasul inteligent.

ADVERTISEMENT

Conform aceluiași sondaj, 4 din 5 turişti preferă să se folosească de tehnologie și să nu mai plătească cash atunci când ajung la destinație. Tendința este una adorată și de cetățenii români, dar este întâlnită în special la unguri şi polonezi (84%, respectiv 80%).

Turiștii români, interesați să facă plăți cu cardul sau telefonul

„Anul acesta, 37% dintre români plănuiesc să plece în vacanţă peste hotare, iar cea mai populară destinaţie aleasă este Grecia. În timpul celei mai lungi vacanţe în străinătate, 1 din 3 români intenţionează să cheltuiască între 201 – 600 de euro de persoană. 

ADVERTISEMENT

Peste 83% dintre români spun că vor plăti cu cardul, telefonul sau ceasul inteligent la destinaţie. De asemenea, aproximativ 3 din 10 români (28%) vor alege plăţile mobile în vacanţă”, sunt rezultatele cercetării, conform observatornews.ro.

Studiul realizat de Visa a primit denumirea de Intenţii de călătorie şi plată 2024, fiind realizat pe şapte pieţe din Europa Centrală şi de Est (ECE), inclusiv România. Călătorii aleg plățile online pentru confort și pentru rapiditate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, turiștii au transmis că optează pentru această variantă și pentru a nu risca să piardă numerarul. Cardurile sunt preferate atât de tineri, cât și de persoanele mature, care au între 35 și 44 de ani.

„Studiul Visa arată că românii preferă să plătească cu cardul sau smartphone-ul în special la restaurante, magazine alimentare şi muzee. Plătind digital cu Visa pot fi siguri că sunt protejaţi împotriva fraudei, pierderii şi furtului cardului lor, indiferent de locaţie.

Au siguranţa că îşi pot primi banii înapoi dacă ceva nu merge bine atunci când fac o plată”, a dezvăluit Elena Ungureanu, country manager Visa în România, mai arată sursa citată mai devreme.

ADVERTISEMENT