News

Locul superb din România care i-a lăsat mască pe turiștii străini: “Superb, n-ai cuvinte”

Sărbătorile de Paște au adunat și în acest mii de turiști, români și străini, într-una dintre cele mai pitorești zone ale țării
05.05.2024 | 20:55
Locul superb din Romania care ia lasat masca pe turistii straini Superb nai cuvinte
Turiștii nu au regretat că au ales să-și petreacă vacanța de Paște în Bucovina. Sursa foto: Unsplashed
ADVERTISEMENT

Ca și în anii trecuți, Bucovina a fost una dintre atracțiile tradiționale pentru turiștii români și străini veniți în țara noastră cu ocazia sărbătorilor de Paște. Din relatările turiștilor străini, aceștia au fost fermecați atât de frumusețea locului cât și de bucatele tradiționale.

Bucovina i-a fermecat pe turiștii străini

Bucovina a fost și în acest an unul dintre locurile preferate atât de către turiștii români cât și de către cei străini veniți în România cu ocazia minivacanței de Paște. Vremea frumoasă, peisajele superbe și bucatele tradiționale au fost atracțiile care i-au bucurat pe oameni.

ADVERTISEMENT

Turiștii care au ales în acest an Bucovina au fost întâmpinați cu preparatele tradiționale, drobul de miel, mielul la cuptor, ciorba rădăuțeană și tradiționalele plăcinte preparate în nordul Moldovei. Totuși, turiștii au fost întâmpinați și cu câteva surprize, purcelul de lapte umplut cu fructe de mare sau calcanul la cuptor.

„E un loc minunat. Mâncarea e grozava îmi place mult. Preferatul meu e mielul, pâinea e o specialitate, dar îmi place și peștele nu mă așteptam să mănânc pește la munte”, a declarat Massimo Bressan, un turist venit din Italia în Bucovina, citat de Știrile ProTv.

ADVERTISEMENT

Deși România nu se află pe hărțile gastronomice ale lumii, și nici nu strălucește prin restaurantele sale sau bucătarii săi, se pare că turiștii străini veniți pe meleagurile noastre devin fani ai preparatelor tradiționale românești, chiar dacă și ei se declară uimiți de faptul că se servesc preparate de pește marin.

Pe de altă parte, se pare că și turiștii români s-au declarat încântați de atmosfera pe care au întâlnit-o în Bucovina. „Îmi place mult zona, muntele e răcoros și aerul curat. Bucatele astea sunt foarte bune după zilele de post”, a declarat un alt turis, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

„Extraordinar. Ne place natura. E liniște, curat, bunăvoie” sau „Superb, n-ai cuvinte se topește în gură”, au declarat alți doi turiști români, sosiți și ei în Bucovina cu ocazia sărbătorilor pascale.

„Fascinant, o curățenie desăvârșită. Peisajele sunt superbe, te liniștesc și parca mai încet trece timpul. Majoritatea fugim, fugim ca să găsim relaxare și liniște. Nu am fost niciodată în Bucovina, am venit să vedem mocănița, mănăstirile. Foarte frumoasă este zona, ne place foarte mult”, a declarat o altă turistă, sosită pentru prima dată în Bucovina.

ADVERTISEMENT

Cât au costat vacanțele în Bucovina

Pe site-urile de specialitate, ofertele de Paște pentru vacanțe în Bucovina în perioada sărbătorilor se situează în jurul a 450 de lei de persoană, pe noapte. În acest preț au fost incluse micul dejun și cina, masa festivă de Paște, dar și o plimbare cu căruța trasă de cal.

Cazarea s-a făcut în case țărănești, pentru două persoane cu baie și bucătărie la parter. Au fost disponibile și oferte mai piperate, la pensiuni cu condiții de lux. Aici tarifele au sărit și de 3.000 de lei de persoană pentru trei nopți de cazare.

ADVERTISEMENT