O țară a introdus reguli mai stricte pentru gunoi. Cei care nu sortează deșeurile în mod corespunzător vor rămâne cu gunoiul neridicat și chiar pot primi amenzi.
Germania introduce reguli noi și mai stricte pentru salubritate, prin care autoritățile le impun locuitorilor să sorteze deșeurile în mod corespunzător. În cazul în care nu for fi sortate corect, firmele de salubritate ar putea refuza să ridice tomberoanele.
Sunt vizate în special deșeurile biodegradabile și hârtia. Măsurile vor fi luate în vederea îmbunătățirii procesului de reciclare, dar și pentru a reduce contaminarea compostului, care trebuie să fie cât se poate de sigur pentru a fi utilizat în domeniul agricol.
Celor care nu respectă regulile nu li se va mai ridica gunoiul. Noile măsuri privind deșeurile vor fi aplicate din luna mai. Firmele de salubritate nu vor mai ridica tomberoanele ce conțin materiale nereciclabile.
Gunoiul menajer era ridicat, până acum, chiar dacă erau materiale necorespunzătoare în el. Lucrurile se vor schimba, astfel că deșeurile biodegradabile vor fi supuse unui control mai strict.
În cazul în care în recipientul destinat acestor tipuri de deșeuri se găsesc materiale nereciclabile în proporție prea mare, cum ar fi plastic sau alte impurități, tomberoanele vor fi lăsate pline în stradă.
Dacă în recipientul destinat acestora sunt găsite materiale nereciclabile, precum plastic sau alte impurități, tomberoanele vor fi lăsate pe stradă. În același timp, un alt obiectiv este reducerea costurilor pe care le generează sortarea suplimentară a deșeurilor, notează capital.ro.
Pentru firmele de salubritate, gestionarea greșelilor de sortare pe care le fac cetățenii reprezintă un proces dificil. Acesta este unul dintre motivele pentru care regulile privind deșeurile organice vor deveni mai stricte.
Dacă nu respectă noile reguli, proprietarii nu doar că vor rămâne cu gunoiul neridicat, ci vor fi sancționați cu amenzi. Autoritățile din Germania doresc responsabilizarea cetățenilor atunci când vine vorba despre sortarea gunoiului.
Noile măsuri nu vizează doar deșeurile biodegradabile. Și pubelele albastre, care sunt destinate colectării hârtiei și cartonului, trebuie utilizate în mod corespunzător.
Hârtia și cartonul nu trebuie să fie îndesate excesiv, întrucât pot duce la deteriorarea pubelei, iar golirea ei va fi mai dificilă. Deșeurile nu trebuie să iasă din recipient, în special în condiții de ploaie, întrucât materialele care sunt ude nu mai pot fi utilizate pentru reciclare.
Dacă recipientele sunt prea pline, acestea riscă să nu mai fie golite. În această situație, firmele de salubritate nu vor mai colecta deșeurile rămase în pubelă.