Cum ar trebui să depozitezi, de fapt, banalele pentru a se menține proaspete mai mult timp. Locul ideal unde pot fi păstrate, fără să își piardă textura, gustul și proprietățile.
Bananele sunt unele dintre cele mai populare și delicioase fructe. Dacă vrei să te bucuri cât mai multă vreme de gustul lor trebuie să știi că locul unde le depozitezi este foarte important.
De obicei, multă lume alege să pună bananele în frigider sau pe blatul de la bucătărie, mai ales dacă vorbim despre bananele care nu sunt complet coapte. Ei bine, dacă și tu ai acest obicei, atunci trebuie să știi că faci o mare greșeală.
Bananele crude nu se depozitează în frigider și nici nu se lasă pe blatul de la bucătărie. Dacă alegi corect locul unde să le pui, vei vedea că acestea se vor păstra mai multă vreme în stare perfectă.
Dacă vrei ca bananele să nu se înnegrească rapid, atunci este important să le păstrezi la temperatura camerei. Este recomandat să le ții într-un loc răcoros și bine ventilat, iar dacă ai posibilitatea, le poți agăța pe un cârlig.
Specialiștii nu recomandă să pui bananele aproape de pere sau mere. Perele și merele emană etilenă, iar asta face ca bananele să se coacă mult mai repede. În schimb, dacă sunt coapte, bananele pot fi puse în frigider. Chiar dacă se va înnegri coaja, interiorul va rămâne comestibil.
Dacă ai banane foarte coapte și nu vrei să arunci, atunci le poți curăța de coajă și le poți pune într-un ambalaj ermetic. Ulterior, acesta se va introduce la congelator.
De asemenea, bananele mai pot fi tăiate și felii, apoi puse într-o pungă care se închide ermetic. Tot pentru a fi puse la congelator, bananele mai pot fi și pasate și depozitate în caserole. Aceasta este una dinte cele mai practice variante atunci când vrei să prepari smoothie-uri.