Life

Locul unde nu trebuie să ții niciodată prăjitorul de pâine. Poate deveni un mare pericol

Nu îți ține niciodată prăjitorul de pâine în acest loc. Poate să devină un pericol pentru tine și de asemenea, riscă să se și strice.
19.04.2023 | 15:09
Locul unde nu trebuie sa tii niciodata prajitorul de paine Poate deveni un mare pericol
Locul unde nu trebuie să ții niciodată prăjitorul de pâine. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată că prăjitorul de pâine are nevoie de un loc special în bucătăria ta? În caz contrar, la fel ca și alte electrocasnice, acesta riscă să devină un mare pericol pentru tine. De asemenea sunt șanse mari și să nu mai funcționeze.

Locul unde nu trebuie să ții niciodată prăjitorul de pâine

Tehnologia a evoluat, astfel că marea majoritate a oamenilor au numeroase electrocasnice în casă. De la prăjitorul de pâine până la mixer, cuptor cu microunde, espressor de cafea și nu numai. Fiecare dispozitiv vine însă și cu niște reguli clare.

ADVERTISEMENT

Iar acestea se aplică și în cazul prăjitorului de pâine. Dacă vrei să fii în siguranță și dacă vrei să te bucuri de el la capacitate maximă, atunci ai grijă unde îl depozitezi. Există un loc în care acesta nu trebuie să stea niciodată.

În primul rând, dacă alegi să ții prăjitorul de pâine într-un dulap, scoate-l de fiecare dată pe blatul de la bucătărie când îl folosești. Nu este recomandat ca acesta să fie într-un spațiu atât de mic și închis atunci când funcționează.

ADVERTISEMENT

Un alt loc unde nu trebuie să ții niciodată prăjitorul de pâine este lângă chiuvetă. Este de la sine înțeles că nu este deloc o idee bună să pui niciun fel de aparat electrocasnic lângă apă. Acestea pot suferi un șoc electric periculos în momentul în care sunt stropite.

Specialiștii ne recomandă să ținem prăjitorul de pâine la o distanță de cel puțin 1,5 metri de chiuvetă. În acest mod evităm orice fel de pericol la care am putea fi expuși. Iar aceasta nu este singura regulă când vine vorba de un astfel de electrocasnic, arată The Sun. 

ADVERTISEMENT

Unde nu trebuie să îți pui niciodată frigiderul

O altă greșeală frecventă este cea în care alegem să punem un astfel de electrocasnic în preajma materialelor inflamabile. Cel mai bun exemplu îl reprezintă prosoapele de hârtie. În cazul în care nu te-ai gândit până acuma acestea pot lua foc cu ușurință. Iar același lucru se poate întâmpla și în cazul perdelelor.

Un alt electrocasnic din casă care trebuie depozitat cu mare atenție este frigiderul. După cum îi spune și numele, acesta are scopul de a rămâne rece și de a ne păstra alimentele, astfel încât acestea să nu se altereze.

ADVERTISEMENT

Dacă frigiderul nu are suficient spațiu de ventilație, efortul pentru a se menține rece este prea mare. De aici, eficiența energetică scade chiar și cu până la 15%, spun experții. Frigiderul nu trebuie ținut în niciun caz nici lângă aragaz și nici expus la lumina soarelui.

Orice sursă care încălzește frigiderul îl va forța să depună un efort suplimentar pentru a-și realiza răcirea. În unele cazuri, acesta poate ajunge chiar să nu mai funcționeze deloc și nimeni nu își dorește acest lucru.

ADVERTISEMENT