Life

Locul unic din Europa unde îți poți petrece vacanța ca-n povești. Are aer curat, peisaje spectaculoase, nu mulți știu de el

Care este locul unic din Europa unde poți să ai parte de o vacanță ca în povești. Aerul de aici este curat și peisajele sunt superbe.
02.04.2023 | 15:13
Locul unic din Europa unde iti poti petrece vacanta can povesti Are aer curat peisaje spectaculoase nu multi stiu de el
Locul unic din Europa unde îți poți petrece vacanța. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este locul unic din Europa unde poți să ai o vacanță ca în povești. Aerul de aici este curat și peisajele sunt spectaculoase, iar vestea bună este că nu mulți știu de el.

Locul unic din Europa pentru vacanță. Are peisaje superbe

Alquézar este numele satului care este o destinație de vacanță perfectă. Acesta se află în Spania și are mai puțin de 300 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Mai mult, micul sat a fost desemnat cea mai bună destinație de vacanță de către Oganizația Mondială de Turism, iar acest moment a fost un prilej de bucurie pentru toți cei 290 de locuitori.

Primarul din locul unic din Europa de care puțini știu, Mariano Altemir, mărturisea că este foarte fericit pentru decizia de alegere a satului în fruntea destinațiilor turistice pentru că acest lucru nu face decât să „răsplătească eforturile multor oameni într-un loc care era sortit să dispară și se credea că nu are viitor” .

ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Turismului a realizat acest concurs în 2022 pentru a recunoaște orașele care sunt un exemplu al turismului rural și arată că nu este nevoie de mulți oameni pentru ca un loc să se facă cunoscut rapid.

Turismul ține satul în viață. Speranța primarului este să vină vizitatori

Turismul este motorul de dezvoltare din Alquézar și odată cu punerea lui în funcțiune cu adevărat, ar fi create locuri de muncă și ar fi promovate valorile culturale spaniole. Alquézar a reușit să câștige fiind în competiție cu alte 136 de destinații turistice unice din toată lumea.

ADVERTISEMENT

De altfel, și primarul spera că localitatea sa va fi văzută altfel la nivel mondial și că oamenii vor dori să vadă acest loc special tot timpul anului.

„Sperăm că vor fi vizitatori pe tot parcursul anului. Și asta înseamnă locuri de muncă și că oamenii își pot câștiga existența rămânând în acest teritoriu” , a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Cum se ajunge la locul unic din Europa ce constituie o destinație de vacanță de vis, Alquézar? Dacă ai ajuns în Barcelona, vestea bună este că nu mai ai mult de mers. Trebuie să o iei pe autostrada A2 spre Lleida. De acolo, trebuie să selectezi ieșirea Almacelles-Huesca.

După aceea drumul continuă pe A22, iar prima ieșire te duce către acest mic orășel cu peisaje superbe despre care puțini oameni știu.

ADVERTISEMENT
Tags:
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Stațiunile de la Marea Neagră de care puțini se apropie. Prețurile sunt colosale
Stațiunile de la Marea Neagră de care puțini se apropie. Prețurile sunt colosale
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO