Life

Locul unic din Europa unde îți poți petrece vacanța ca-n povești. Are aer curat, peisaje spectaculoase, nu mulți știu de el

Care este locul unic din Europa unde poți să ai parte de o vacanță ca în povești. Aerul de aici este curat și peisajele sunt superbe.
02.04.2023 | 15:13
Locul unic din Europa unde iti poti petrece vacanta can povesti Are aer curat peisaje spectaculoase nu multi stiu de el
Locul unic din Europa unde îți poți petrece vacanța. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este locul unic din Europa unde poți să ai o vacanță ca în povești. Aerul de aici este curat și peisajele sunt spectaculoase, iar vestea bună este că nu mulți știu de el.

Locul unic din Europa pentru vacanță. Are peisaje superbe

Alquézar este numele satului care este o destinație de vacanță perfectă. Acesta se află în Spania și are mai puțin de 300 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Mai mult, micul sat a fost desemnat cea mai bună destinație de vacanță de către Oganizația Mondială de Turism, iar acest moment a fost un prilej de bucurie pentru toți cei 290 de locuitori.

Primarul din locul unic din Europa de care puțini știu, Mariano Altemir, mărturisea că este foarte fericit pentru decizia de alegere a satului în fruntea destinațiilor turistice pentru că acest lucru nu face decât să „răsplătească eforturile multor oameni într-un loc care era sortit să dispară și se credea că nu are viitor” .

ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Turismului a realizat acest concurs în 2022 pentru a recunoaște orașele care sunt un exemplu al turismului rural și arată că nu este nevoie de mulți oameni pentru ca un loc să se facă cunoscut rapid.

Turismul ține satul în viață. Speranța primarului este să vină vizitatori

Turismul este motorul de dezvoltare din Alquézar și odată cu punerea lui în funcțiune cu adevărat, ar fi create locuri de muncă și ar fi promovate valorile culturale spaniole. Alquézar a reușit să câștige fiind în competiție cu alte 136 de destinații turistice unice din toată lumea.

ADVERTISEMENT

De altfel, și primarul spera că localitatea sa va fi văzută altfel la nivel mondial și că oamenii vor dori să vadă acest loc special tot timpul anului.

„Sperăm că vor fi vizitatori pe tot parcursul anului. Și asta înseamnă locuri de muncă și că oamenii își pot câștiga existența rămânând în acest teritoriu” , a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Cum se ajunge la locul unic din Europa ce constituie o destinație de vacanță de vis, Alquézar? Dacă ai ajuns în Barcelona, vestea bună este că nu mai ai mult de mers. Trebuie să o iei pe autostrada A2 spre Lleida. De acolo, trebuie să selectezi ieșirea Almacelles-Huesca.

După aceea drumul continuă pe A22, iar prima ieșire te duce către acest mic orășel cu peisaje superbe despre care puțini oameni știu.

ADVERTISEMENT
Tags: