“Casa hobbiților” există și în România. Vorbim despre un loc unic din țara noastră care arată exact ca în filmul Stăpânul Inelelor. Unde se găsește și ce pot să facă cei care ajung aici?
”Casa hobbiților” s-a deschis în luna august a acestui an. Vorbim despre un nou obiectiv turistic din România, situat în zona Sibiului. Locația de vis este amenajată la intrarea în Cisnădioara dinspre Cisnădie.
Proiectul îi aparține antreprenorului Emil Ilie Bratu, în vârstă de 40 de ani. Acesta locuiește în Sibiu de mai bine de 20 de ani, iar construcția acestui obiectiv turistic a necesitat o perioadă intensă de muncă de șase ani.
S-a îndrăgostit de zonă, dar și de natura de aici și a început să caute un teren. Avea un buget limitat, astfel că a avut grijă să se încadreze în suma respectivă. Ulterior și-a dorit să facă și o pensiune, pe care să o mai închirieze.
Pur și simplu m-am îndrăgostit de zonă și de natura de aici, încă din acea clipă am început să caut un teren în localitate. În 2015 am reușit să găsesc unul pe criteriile și bugetul meu, așa am cumpărat acest teren de aproximativ 6.000 de metri pătrați.
Mi-am dorit să am liniște, să stau departe de agitație, de oameni. Scopul inițial a fost să trăiesc aici alături de familie, în tihnă, eventual să fac o pensiune și să închiriez din când în când”, a explicat pentru Turnul Sfatului antreprenorul.
Nu a durat mult, iar mai multe idei i-au venit în minte antreprenorului. Cum a luat naștere ”Casa hobbiților”? După ceva timp în mijlocul naturii, Emil Ilie Bratu și-a dat seama că stilul de viață din Cisnădioara poate fi comparat cu cel din Stăpânul Inelelor.
Astfel, acesta a decis să construiască o casă apropiată de cea pe care a văzut-o în faimoasa serie de filme. Și acest lucru i-a și ieșit. A vrut un loc unde să trăiască ca la țară, dar totodată să fie unul interesant.
„Visul meu dintotdeauna a fost să trăiesc ca la țară, să am curte, grădină, verdeață, să cultiv propriile mele legume, să stau la aer curat… și mi-am dat seama că ce am eu aici seamănă mult cu povestea din film.
Gândiți-vă cum sunt ilustrați hobbiții în film și carte. Așa mi-a venit ideea să amenajez zona și să caut un proiect de casă în scop turistic”, a mai adăugat acesta.
Ce mai trebuie să știm despre acest loc unic din România? ”Casa hobbiților” de la Cisnădioara se întinde pe o suprafață de mai bine de 600 de metri pătrați. Scenele din Stăpânul Inelelor au fost analizate în detaliu.
Astfel, locul din România are un peisaj aparte. A durat mult până a fost gata în totalitate, însă experiența pe care o trăiești dacă ajungi aici este una cu adevărat cât se poate de unică.
Poți să iei masa în aer liber, să bei ceva, sau să te încarci cu energie pozitivă. De asemenea, există și o taxă de intrare de 20 de lei pentru adulți, în timp ce prețul pentru copii este ceva mai mic. Locul merită însă văzută măcar o singură dată.