Life

Locul unic din România de care puțină lume știe. Inclusiv un împărat a venit aici în vizită

Locul unic din România de care puțini știu. Aici a venit în vizită inclusiv un împărat, fiind un loc extrem de frumos.
18.04.2023 | 14:29
Locul unic din Romania de care putina lume stie Inclusiv un imparat a venit aici in vizita
Locul unic din România de care puțină lume știe. Foto: Colaj Fanatik / Facebook și ReplicaHd - Camelia Danda Zăvoian
ADVERTISEMENT

Locul unic din România de care puțină lume știe. Este atât de frumos aici încât și un împărat a venit aici în vizită. Iată unde se află.

Locul unic din România de care puțină lume știe. Unde se află

Locul din România care este unic în Europa se află în județul Hunedoara. Este vorba despre Pădurea de Argint, un loc de poveste care a fost vizitat inclusiv de un împărat.

ADVERTISEMENT

Aceasta este cunoscută încă din secolul al XIX-lea, fiind o pădure superbă de fagi care se întinde pe 13 de hectare, în apropierea Munților Metaliferi.

Numele pădurii este dat de fagii de culoare albă care pot părea de argint în lumina soarelui. Tot aici a fost un sat minier unde au fost exploatate circa 40 de tone de aur și alte metale din munții de lângă.

ADVERTISEMENT

În pădure există inclusiv un foișor în formă de piramidă construit de localnici. Aici pot veni și vizitatorii nu numai să îl admire, dar și să își tragă răsuflarea și să se bucure de priveliște.

Pădurea de Argint, loc de întâmplări paranormale? Ce se întâmplă în locul unic din România

Atracția principală este totuși izvorul. Legat de acesta este o poveste captivantă despre vizita unui împărat. Este vorba despre împăratul Franz Josef, care se spune că a traversat întreaga pădure în timpul călătoriei sale spre Transilvania.

ADVERTISEMENT

Acesta chiar a băut apă din izvorul aflată în Pădurea de Argint. Legenda spune că apa din izvor de la acest loc unic din România are efecte miraculoase.

Localnicii sunt chiar de părere ca aici s-ar întâmpla lucruri paranormale și că există o serie de energii foarte puternice. Unii spun că au văzut fețele celor adormiți sau OZN-uri.

ADVERTISEMENT

„Întreg Săcărâmbul, nu doar „Pădurea de Argint”, reprezintă un centru energetic foarte puternic. Există o explicaţie ştiinţifică pentru afirmaţiile mele, detaliată de radiestezişti şi de energieticieni recunoscuţi pe plan mondial care au cercetat acest loc.

Una dintre ele este faptul că aşezarea se află în centrul unui vechi con vulcanic care a avut altitudinea de 3.300 de metri. Acest con există virtual, îşi manifestă energiile resimţite intens. Practic, deşi arealul Săcărâmbului se află la altitudinea de 800 de metri, cei care vin aici simt atmosfera ca la peste 3.000 de metri“, a relatat Alexandru Tokar pentru Playtech.

ADVERTISEMENT