Life

Locul unic din România în care te simți ca în țările exotice. Este o adevărată încântare

Acest loc este unic în România și te poate face să te simți ca în locurile exotice prin priveliștile pe care le oferă. Iată Unde se află acesta.
04.03.2023 | 10:10
Locul unic din Romania in care te simti ca in tarile exotice Este o adevarata incantare
Locul unic din România în care te simți ca în țările exotice. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Acesta este locul unic din România unde te poți simți ca în țările exotice! Peisajele de aici sunt unele unice în România și tocmai de aceea turiștii sunt încântați.

Loc unic în România. Aici te simți ca în țările exotice

Este vorba despre unul dintre cele mai exotice parcuri de la noi din țară, care a fost amenajat în trei secole. Pădurea cu arbori gigantici de la Simeria, în Hunedoara, este unicat în România.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost înființată de conții maghiari și, trei secole mai târziu, românii se pot bucura de priveliști inedite chiar la noi în țară. În acest parc inedit sunt zeci de copaci seculari.

Parcul dendrologic are exemplare ce sunt vechi de aproape două secole, mai precis unii plopi, pini, stejari sau magnolii și au fost plantați în jurul secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea de familiile bogate care locuiau pe malul Mureșului.

ADVERTISEMENT

Parcul din Simeria a fost înființat la începutul secolului al XVIII-lea, atunci când s-au creat multe zăvoaie naturale în Lunca Mureșului. Acesta are aproape 70 de hectare și oamenii sunt uimiți de înălțimea acestor copaci și de frumusețea lor.

„Este o adevărată încântare să vezi astfel de arbori, uriași care ating 30 – 40 de metri”, mărturisea uimită una dintre vizitatoarele parcului din Simeria, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

Ce specii de plante și arbori pot fi văzute

Sunt peste 2100 de specii de plante și arbori în acest parc, iar multe dintre ele sunt specifice spațiului asiatic, dar nu numai, pentru că familiile care au deținut moșia au adus specii de arbori și de plante de pe diferite continente și există inclusiv plante americane.

„Dintre grupurile vechi introduse apar pregnant îndeosebi cele de ienupăr de Virginia, tuia, chiparoşi californieni, pini, molid, pâlcurile de fag, salcâmi, catalpa mare şi nuc negru. Unele din speciile introduse (Pterocarya fraxinifolia, Broussonetia papyrifera, arţarul american, salcâmul, nucul negru, viţa de Canada, bambusul) s-au sălbăticit şi au un caracter invadant”, arată rezervația Arboretumul Simeria.

ADVERTISEMENT

Totuși, în ultima perioadă tot mai multe specii de arbori au avut de suferit, totul din cauza exploatării intense prin balastiere din zona râului Mureș și nivelul pânzei freatice ce a scăzut atunci cu aproape 10 metri. Acest lucru a determinat ca unii dintre arbori cu rădăcini aproape de suprafață să se usuce.

ADVERTISEMENT