Fără îndoială, litoralul românesc a fost lider în aceste zile la capitolul destinații de concediu, însă există și alte zone preferate de mulți români. Care e locul unic din țară în care zeci de mii de turiști și-au petrecut minivacanța de Sf. Maria.
Weekendul trecut, care a fost unul prelungit pentru români, dată fiind minivacanța de Sf. Maria, a adus sute de mii de turiști în stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre.
În același timp, au existat alte câteva zeci de mii de persoane care au preferat alte zone ale țării. De exemplu, Bucovina a fost o destinație aleasă de turiști din toate colțurile României în această minivacanță.
Cunoscută și sub numele de ”Țara Fagilor”, Bucovina este un ținut fascinant și una dintre cele mai frumoase provincii carpatice. Zona îi impresionează pe vizitatorii săi din mai multe puncte de vedere: istoric, geografic și turistic, dar mai ales prin monumentele sale.
Pentru început, cei care ajung aici se pot destinde cu o plimbare cu trăsura spre mănăstirea Voroneţ. Oamenii găsesc un aer foarte curat. În plus, tradiţiile locului şi experienţele autentice sunt de-a dreptul magice.
”Tot la ţară am crescut, mai puţin cu trăsura. Noi venim din Franţa. Pentru noi e o noutate cu trăsura, satele, mănăstirile, astea le vizităm cel mai mult”, spune o turistă, pentru Observator News.
Majoritatea pensiunilor și a hotelurilor din zonă au fost ocupate la capacitate maximă în minivacanța de Sf. Maria. ”Toată zona a fost plină, din câte am auzit şi Voroneţul şi staţiunea Gura Humorului au fost la capacitate 100%.
Au avut şi piscină, zona de spa, au vizitat mănăstirile, am făcut tururi cu trăsura, cu caleaşca cu caii, au putut să stea şi la soare, s-au bronzat”, afirmă proprietarul unei pensiuni, conform sursei citate.
”Venim în fiecare an pentru că ne-am îndrăgostit de Bucovina, venim în tabără cu copiii, locul acesta este minunat, zona ne place, mâncarea, tradiția. Locurile sunt frumoase şi merită vizitate, mai ales în zona asta sunt mai multe mănăstiri în apropiere şi putem bifa, trece prin mai multe locuri frumoase şi solemne”, spun alți turiști.
Nu în ultimul rând, mulți turiști vin aici pentru mănăstirile UNESCO. Vorbim de adevărate opere de artă, unice în întreaga lume pentru pictura exterioară. Mănăstirile din nordul Moldovei sunt adevărate bijuterii ale arhitecturii moldoveneşti medievale.
În ultimii ani, 8 dintre mănăstiri au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Astfel, au devenit celebre în toată lumea, fiind vizitate anual de mii de turişti români şi străini.
Au fost înscrise pe lista UNESCO bisericile mănăstirilor Voroneţ, supranumită ”Capela Sixtină a Estului”, Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Pătrăuţi, ”Sfântul Ioan cel nou” Suceava şi Probota.