Life

Locul unic unde o flacără arde în spatele unei cascade, de sute de ani. Fenomenul i-a fascinat și pe cercetători

Locul unic în lume unde o flacără arde în spatele unei cascade. E un fenomen de sute de ani, iar cercetătorii au fost fascinați.
15.06.2024 | 00:27
Locul unic unde o flacara arde in spatele unei cascade de sute de ani Fenomenul ia fascinat si pe cercetatori
Flacăra care arde în spatele unei cascade. Sursa foto: Capturi YouTube Mike Kuhl/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul unic unde o flacără arde, de sute de ani, în spatele unei cascade. Acest fenomen a impresionat pe toată lumea. Inclusiv cercetătorii au fost fascinați. Cum este posibil?

Locul unic în lume unde o flacără arde în spatele unei cascade. Se întâmplă de sute de ani, iar fenomenul i-a fascinat și pe cercetători

“Flacăra Eternă”, așa cum poartă denumirea fenomenul unic, arde în grota situată în spatele cascadei din Chestnut Ridge County Park, o rezervație naturală aflată la sud de Buffalo, în statul New York.

ADVERTISEMENT

Fenomenul este unul spectaculos și a fascinat pe toată lumea. Cum este, totuși, posibil și care e povestea acestui loc? Se spune că nativii americani au fost cei care au aprins “Flacăra Eternă”. Cercetătorii care au studiat-o consideră că este cea mai frumoasă.

Oamenii de știință de la Indiana University au descoperit că existența “Flăcării Eterne” este posibilă deoarece focul de 30 de centimetri este aflat deasupra unui imens buzunar de metan.

ADVERTISEMENT

Acesta se află la o adâncime de 400 de metri, urcând continuu de la temperaturile ridicate. Acesta nu iese din pământ, așa cum se întâmplă în cazul unui astfel de fenomen, ci pulverizează rocile.

Chiar și pentru experți, producția de gaze din această grotă a reprezentat un mister. Condițiile necesare pentru a produce gaze de șist nu au fost îndeplinite.

ADVERTISEMENT

Acestea trebuie să fie fierbinți pentru a se putea descompune în molecule mici de gaz. Totodată, ar trebui ca depozitele de șist să fie foarte vechi, dar și situate la o adâncime mare, potrivit click.ro.

Cu toate acestea, “Flacăra Eternă” arde de sute de ani și nu îndeplinește condițiile de care e nevoie. Fenomenul este unul unic și interesant, iar la baza lui există mai multe legende.

ADVERTISEMENT

Potrivit uneia dintre ele, focul reprezintă, de fapt, un spirit indian. Ipoteza a apărut deoarece teritoriul parcului Chestnut Ridge County Park a fost populat, acum mult timp, de mai multe triburi.

Acestea au fost, însă, alungate de invadatorii europeni. Legenda mai spune că ultimul individ din triburile respective a aprins această flacără înainte de a se stinge din viață.

Există o astfel de flacără și în România

Astfel de fenomene sunt foarte rare în lume, dar există inclusiv în România, în comuna Lopătari, din județul Buzău, acolo unde se află “Focul Viu”.

În toată lumea există cel puțin nouă asemenea locații interesante. Cea din New York e considerată a fi cea mai specială dintre ele, din moment ce arde în interiorul cascadei.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu...
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu milionarul român sunt uluitoare
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Mihai Bendeac, furtună pe internet după parodierea lui Versace: „Dacă vă dau coliva...
Mihai Bendeac, furtună pe internet după parodierea lui Versace: „Dacă vă dau coliva mea, v-o ia parastasul razna, prăduitorilor”
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate...
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate a rupt tăcerea: „Fiicei mele i s-a spus din start că trebuie să..”