Fotbal international

S-au stabilit cele 8 echipe europene de la baraj! Vezi capii de serie şi cine este marea ghinionistă

UPDATE, 11.10.2017, ora 00:08 / S-au încheiat preliminariile europene pentru Campionatul Mondial din 2018. Cele 8 echipe calificate la baraj sunt: Elveţia, Italia, Danemarca, Croaţia, Suedia,...
11.10.2017 | 00:00
Sau stabilit cele 8 echipe europene de la baraj Vezi capii de serie si cine este marea ghinionista
ADVERTISEMENT

UPDATE, 11.10.2017, ora 00:08 / S-au încheiat preliminariile europene pentru Campionatul Mondial din 2018. Cele 8 echipe calificate la baraj sunt: Elveţia, Italia, Danemarca, Croaţia, Suedia, Irlanda de Nord, Grecia şi Irlanda. Marea ghinionistă este Slovacia, echipa cu cel mai slab punctaj de pe locul doi. Meciurile de baraj se vor disputa pe 9-11 noiembrie turul, respectiv 12-14 noiembrie returul!

S-au stabilit deja şi capii de serie şi outsiderii de la baraj: 

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 1 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

UPDATE: 09.10. ora 23:45 / Rezultatele înregistrate luni seară, pe lângă calificările oarecum neaşteptate ale Irlandei şi Croaţiei – vezi video aici, învingătoare în deplasare în finalele pentru locul secund în grupele lor, au mai lămurit în mod definitiv un aspect important. Slovacia este echipa ghinionistă care a terminat pe locul secund în grupa Angliei, dar având doar 12 puncte a terminat ultima, pe locul 9, care înseamnă eliminare de la baraj. E drept că marţi se va juca şi Portugalia-Elveţia, altă finală de grupă, dar pentru primul loc, însă oricare dintre ele va încheia pe 2 nu va avea nici o emoţie.

Locuri 2 in preliminarii CM Europa. Cine nu va prinde barajul

Meciurile de baraj se vor disputa pe 9-11 noiembrie turul, respectiv 12-14 noiembrie returul! Cele 4 partide vor fi stabilite peste fix o săptămână, pe 17 octombrie, prin tragere la sorţi, la Zurich. 

ADVERTISEMENT

UPDATE: 09.10, ora 08:15 / Germania a încheiat grupa de calificare cu zece victorii din zece posibile şi a stabilit un record de goluri marcate în preliminariile europene. Nemţii, care duminică au trecut acasă de Azerbaidjan, scor 5-1, au marcat în total 43 de goluri şi au depăşit recordul de 42 de goluri deţinut de Spania din preliminariile Euro-2000. Irlanda de Nord, deşi a fost învinsă de Norvehia cu 1-0 în ultima etapă, va merge la barajul pentru calificarea la CM-2018. În cel de-al treilea meci al grupei C, Cehia a trecut de San Marino, cu scorul de 5-0. Vezi cum arată în acest moment clasamentul locurilor 2 după încheierea primelor trei grupe.

VEZI VIDEO SLOVENIA – SCOŢIA

VEZI VIDEO GERMANIA – AZERBAIDJAN

UPDATE: 08.10, ora 19:45. Vezi cum arată în acest moment clasamentul locurilor 2 după prima parte a meciurilor care se dispută la această oră. Pe primul loc rămâne Portugalia, cu 18 puncte, dar adversara României, Danemarca, sare pe poziţia a 2-a, cu 14 puncte, la egalitate de puncte cu Italia, dar cu golaveraj superior. Scoţia a fost prima repriză echipa cu cel mai spectaculos salt, în urma acelui 1-0 în Slovenia, care însemna 14 puncte şi locul 4!  Însă totul s-a prăbuşit pentru scoţieni după pauză, făcând doar egal şi Slovacia a terminat grupa pe locul 2, având 12 puncte în ierarhia locurilor 2.Din schemă  sare astfel, în acest moment, naţionala Croaţiei, cu 11 puncte, ca şi Ţara Galilor, dar cel mai slab golaveraj, 6-4, faţă de 7-5 al galezilor, dar ambele au de jucat meciuri decisive, prima în Ucraina, a doua acasă cu Irlanda.

ADVERTISEMENT

Locuri 2 in preliminarii CM Europa. Cine nu va prinde barajul

Mai sunt doar 90 de minute din actuala campanie de calificare la turneul final al CM de vara viitoare, care va fi organizat de Rusia de la jumătatea lunii iunie la cea a lui iulie. Şi mai sunt încă foarte multe lucruri nerezolvate în privinţa numelor formaţiilor calificate pe mai multe continente, dar în special în Europa. Aici doar patru echipe ştiu că au rezolvat deja problema biletelor: Germania, Anglia, Spania şi Belgia.

Mai rămân de aflat celelalte cinci câştigătoare de grupă la capătul ultimei etape, care începe duminică, 8 octombrie şi se încheie marţi, 10 octombrie, dar şi care vor fi cele opt formaţii care vor continua să spere, urmând a da proba barajului cu o dublă manşă. Cum nu se poate anticipa care va fi singura ghinionistă a locurilor secunde care, pe baza punctajului dintre poziţiile a doua va rămâne în afara barajului.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Abia ultima rundă va decide şi pentru locuri 2 în preliminarii CM Europa

Momentan, după penultima etapă, acest clasament are în frunte Portugalia, cu 18 puncte, dar lusitanii pot trimite Elveţia în locul lor, pentru că vor evolua în ultima rundă acasă chiar împotriva contracandidatei şi un 1-0 le este de ajuns, având golaveraj superior. Italia şi Irlanda de Nord sunt alte două echipe pentru care ultima etapă nu mai are nici o importanţă şi vor aştepta barajul.

Pe grupe situaţia se prezintă astfel:

grupa A Franţa are un punct peste Suedia şi joacă acasă cu Belarus în ultima rundă, în timp ce Suedia se va deplasa în Olanda, dar deja e sigur măcar de locul 2 şi de baraj.

grupa B Elveţia are trei puncte peste Portugalia, dar se califică direct doar dacă nu pierde la lusitani, altfel are asigurat barajul, dacă va pierde.

grupa C e totul clar, Germania e prima, Irlanda de Nord a doua, merge la baraj

grupa D Nimic nu e limepde. Serbia e lider, cu 18 puncte şi joacă acasă cu Georgia. Ţara Galilor are 17 şi primeşte acasă Irlanda cu 16. Galezii au momentan loc de baraj

grupa E grupa României, care e spectatoare. Polonia termină prima cu egal acasă cu Muntenegru, danezii dacă ne bat şi pierde Polonia pot fi ei primii, altminteri au asigurat barajul. Muntenegru, ca să prindă barajul, ar trebui să bată în Polonia şi România să învingă la Copenhaga.

grupa F Anglia e deja la Mondial, dar de aici, momentan, provine ghinionista locului 2, Scoţia, cu 11 puncte, dar va juca în Slovenia şi o victorie le-ar asigura şi locul 2 şi barajul. Altminteri Slovacia le ia înainte.

grupa G totul e stabilit. Spania calificată, Italia baraj.

grupa H Belgia e prima detaşat. Grecia nu mai poate pierde locul 2, pentru că întâlneşte Gibraltar, deocamdată are barajul, dar va rămâne cu aceste 13 puncte, pentru că Gibraltar e ultima şi rezultatele nu se iau în calcul

grupa I Islanda e lider, cu două puncte peste Croaţia, dar e ca şi câştigătoare de grupă, pentru că va juca acasă cu Kosovo, lanterna roşie a grupei. Bătălie în Ucraina pentru locul 2, Ucraina trebuie să bată, Croaţia are şi şansa egalului, la golaveraj.

loc2

ADVERTISEMENT