News

Locurile de muncă pe care oricine și le dorește. Lucrezi de acasă și câștigi peste 10.000 de lei pe lună

Locurile de muncă din România unde lucrezi de acasă și poți încasa peste 10.000 de lei pe lună. Foarte mulți români le caută.
01.10.2023 | 16:04
Locurile de munca pe care oricine si le doreste Lucrezi de acasa si castigi peste 10000 de lei pe luna
Care sunt locurile de muncă unde lucrezi de acasă și câștigi peste 10.000 de lei pe lună. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Locurile de muncă din țara noastră unde, deși lucrezi de acasă, poți să câștigi chiar și peste 10.000 de lei pe lună. Domeniile de activitate unde găsim astfel de joburi extrem de căutate de români.

Care sunt locurile de muncă unde lucrezi de acasă și câștigi peste 10.000 de lei pe lună

În special în perioada pandemiei de Covid-19, 2020-2021, ”moda” muncii de la distanță a luat amploare în țara noastră. În ciuda faptului că în ultimii doi ani viața a revenit la normal, munca de acasă a devenit un obicei căutat de tot mai mulți români.

ADVERTISEMENT

În prezent, în România, cele mai căutate locuri de muncă sunt în domeniul online. Populația se înghesuie în acest sector și pentru faptul că salariile pot ajunge și la 10.000 – 15.000 de lei pe lună.

Sorina Faier, specialist în resurse umane, a explicat, într-un interviu pentru site-ul ziare.com, faptul că, odată cu creșterea utilizării internetului, au apărut și noi oportunități de muncă. Aceasta face referire la cei care lucrează în mediul digital.

ADVERTISEMENT

Faier dă exemplu apariției fenomenului numit ”nomazii digitali”. ”Sunt persoane care desfășoară activități profesionale în cadrul industriei digitale, de obicei online, și care nu sunt legate de o locație geografică fixă.

Acest tip de muncă le oferă libertatea de a lucra de oriunde. Condiția e să aibă acces la internet. Așadar, un nomad digital poate lucra de acasă, dintr-un birou, dintr-un spațiu de coworking sau chiar de pe o plajă sau o munte din alt colț al lumii”, a spus Sorina Faier.

ADVERTISEMENT

Salariile din sectorul digital pleacă de la 6.000 de lei și pot ajunge până la 17.000 de lei

În acest domeniu IT salariile variază în funcție de mai mulți factori. Vorbim de experiența profesională, domeniul în care activează și nivelul de competență. În medie, cei angrenați în această zonă câștigă mai mult decât salariații obișnuiți din România.

Motivul: lucrează și colaborează cu clienți și companii străine, care oferă remunerații superioare. În plus, moneda în care se primesc plățile poate influența considerabil nivelul veniturilor. ”Un nomad digital cu un clienții în țări cu nivel de trai mai ridicat, precum Statele Unite sau Germania, va avea, în general, un venit mai mare comparativ cu un nomad cu clienți din statele cu nivel de trai mai scăzut”, mai explică Faier.

ADVERTISEMENT

Iată posturile și ce salarii pot avea cei care lucrează de acasă.

  • Specialist Marketing – 6.000 – 7.000 lei
  • Marketing Manager – 11.000 – 13.000 lei
  • Graphic Designer – 7.500 lei
  • UI/UX designer – 14.800 – 17.300 lei
  • Senior fullstack Developer – peste 17.000 lei
  • Senior Frontend Developer – peste 10.000 lei
  • Consultant Management – 9.500 lei
  • Consultant IT – 10.000 lei
ADVERTISEMENT
Tags: