Life

Locurile din România în care ajungi cu bani puțini. Te bucuri de zăpadă și ninsoare fără să plătești o avere

Prima zăpadă strașnică îi îndeamnă pe adulți, dar mai ales pe copii, la aventură. Așa că, nu mai stați pe gânduri, iată locațiile unde poți merge fără prea multe cheltuieli.
28.01.2023 | 14:58
Locurile din Romania in care ajungi cu bani putini Te bucuri de zapada si ninsoare fara sa platesti o avere
Locurile din România în care ajungi cu bani puțini. Sursa foto: instagram/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

România este una dintre cele mai frumoase țări ale lumii. Ne putem bucura atât de frumusețile mării, cât și de peisajele pitorești montane, care, frumos pictate de ninsoare te duc într-o poveste feerică. De asemenea, iubitorii de istorie și cultură se pot delecta cu o varietate de monumente și cetăți medievale. Pentru toate cele menționate, nu este necesar să scoate-ți din buzunar mulți sute de lei. În rândurile de mai jos o să regăsiți câteva recomandări ieftine, cu locuri care merită vizitate.

Locurile de vizitat în România, fără cheltuieli mari

Nu negăm că există în România și destinații pentru care ar trebui să munciți luni de zile să vă permiteți câteva nopți, însă, sunt și foarte multe locuri în care puteți ajunge cu bani puțini. Nu este nevoie de o avere ca să te poți bucura cu familia de prima ninsoare care a îmbrăcat țara cu mantia ei albă. Derdelușurile și pârtiile de schi sunt nerăbrădoare să fie animate cu mic, cu mare, din zori și până-n seară.

ADVERTISEMENT

Prima pe care o trecem în revistă este stațiunea Azuga. Nu este nevoie de un buget imens pentru a te bucura de frumusețile zonei. Aceasta are numeroase locuri de cazare și centre de închirieri de echipamente de schi cu prețuri accesibile tuturor. Șase pârtii de schi sunt deschise spre deliciul iubitorilor de sporturi de iarnă.

De asemenea, picii, dar și adulții pot avea parte și de alte activități, câteva monumente istorice precum Cimitirul Eroilor din Primul Război Mondial și casele lui Ion Taraș și Petre Tibeică, fiind deschise celor dornici de cunoaștere.

ADVERTISEMENT

Piatra Craiului, ieftin și palpitant în același timp

O altă zonă pe care o puteți vizita, și pentru care nu sunteți nevoiți să intrați foarte mult în finanțele cu greu agonisite, este Piatra Craiului.

Recomandarea este în special pentru cei dornici să cutreiere potecile montane, cu rucsacul în spate, asta pentru că este necesară o condiție fizică adecvată pentru a face față provocărilor pe care le puteți întâlni pe traseele din Pietrei Craiului.

ADVERTISEMENT

O oprire scurtă la Curmătura este binevenită pentru o cană de vin fiert și o masă copioasă.

Sate neștiute din creierii munților

Satele Măgura și Peștera, aflate în apropiere de Moeciu, la poalele Pietrei Craiului și Bucegilor, deși nu sunt foarte cunoscute românilor, sunt din ce în ce mai căutate. Farmecul lor dat de peisajul locației din creierii munților le face unicat, chiar dacă par uitate de lume. Aerul de munte curat și liniștea sunt principalele motive care te îndeamnă către aceste locuri, la care, evident, se adaugă și prețurile accesibile.

Hunedoara, atracții unicat în lume

Nu este de omis de pe lista cu destinații ieftine, Hunedoara. Nu este necesar să ai mulți bani la tine pentru a te bucura de o vacanță de vis aici. Castelul Huniazilor, Cetatea Devei și Cetatea Sarmizegetusa sunt doar o mică parte din atracțiile care îți vor bucura sufletul în zilele cât veți poposi pe aceste meleaguri. Vârful Parângul Mare și cel mai înalt vârf din Retezat, Peleaga, sunt un alt motiv pentru care se merită să ajungeți în zonă.

ADVERTISEMENT