Sport

Londra, capitala sportului pentru o zi! Cât te costă să vezi derby-ul Arsenal – Manchester United şi gala anului în box, Fury – Whyte

Iubitorii sportului au un program special pe 23 aprilie, când capitala Marii Britanii este gazda a trei meciuri din Premier League şi o gală de box, cea mai aşteptată luptă a anului.
11.04.2022 | 12:15
Londra capitala sportului pentru o zi Cat te costa sa vezi derbyul Arsenal  Manchester United si gala anului in box Fury  Whyte
Londra devine capitala sportului pentru o zi, pe 23 aprilie
ADVERTISEMENT

Pentru o zi, 23 aprilie, Londra va da ora exactă în sport, în special în fotbal şi în box. Londonezii se vor bucura de trei meciuri din Premier League, printre care şi derby-ul Arsenal – Manchester United, dar şi de o gală de box care va intra cu siguranţă în istorie. Tyson Fury şi Dillian Whyte se vor lupta pentru titlul mondial al greilor pe „Wembley”, stadionul sacru al fotbalului britanic. FANATIK îţi prezintă cât te costă dacă vrei să participi la cel puţin două dintre evenimentele de pe 23 aprilie, în Londra, capitala sportului.

Zbor de trei ore până în Londra

Londra este una dintre destinaţiile preferate ale românilor, iar cursele aeriene spre capitala Marii Britanii ne oferă variante multiple. Este şi motivul pentru care o călătorie până în Regat nu este scumpă. Cel mai ieftin bilet de avion costă 202 lei, însă are un minus, cu aterizarea la o oră târzie. Dacă vrei să ajungi la prânz, călătoria te costă 232 de lei. Ea durează în jur de trei ore şi poţi găsi destule opţiuni pentru ora de decolare din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Pentru că Marea Britanie a ieşit din Uniunea Europeană, intrarea în ţară se face doar pe baza unui paşaport valabil. Cartea de identitate este acceptată doar în cazul cetăţenilor care au statutul de rezident. Din data de 18 martie, persoanelor care intră pe teritoriul Marii Britanii nu li se mai aplică restricţii de călătorie, indiferent de stadiul de vaccinare și țara de proveniență. Pentru mai multe informaţii, înaintea călătoriei este recomandabilă vizitarea site-ului Ministerului Afacerilor Externe pentru condiţiile de călătorie.

Programul începe cu Arsenal – Manchester United

Spectacolul sportiv de pe 23 aprilie începe devreme, încă de la ora 14:30 (12:30 ora locală), când Arsenal şi Manchester United se întâlnesc pe „Emirates”. E un meci clasic în fotbalul englez, care în trecut a oferit multe momente epice. În cazul partidelor din Premier League există o problemă veşnică, anume că biletele pentru meciuri se găsesc foarte greu şi la preţuri foarte piperate.

ADVERTISEMENT

Aşa este şi cazul duelului dintre „tunari” şi „diavoli”. Cel mai ieftin bilet, pe site-uri de specialitate, costă aproximativ 2.138 de lei. Poţi cumpăra tichete şi de pe site-ul clubului, însă este obligatoriu să ai card de membership.

Dacă tot ajungi pe „Emirates”, o vizită la magazinul oficial al lui Arsenal este obligatorie, iar „tunarii” au o ofertă bogată. Un tricou oficial al londonezilor costă 650 de lei, însă există şi alte variante, între 130 şi 195 de lei. Un suvenir simbolic are un preţ mult mai mic. De exemplu, un magnet de frigider costă 26 de lei, în timp ce un breloc e 52 de lei.

ADVERTISEMENT

Alte două meciuri în Londra

De la ora 17:00 (15:00 ora locală), pe 23 aprilie, este programat şi meciul Crystal Palace – Leeds United. Nu are savoarea derby-ului de pe „Emirates”, însă vine cu preţuri mai… umane. Şi aici e nevoie de un card de membership, care îţi oferă posibilitatea să cumperi bilete la „scoruri” mai mici, între 237 şi 285 de lei. Pe site-urile de specialitate, cel mai ieftin tichet costă 383 de lei.

Seara de Premier League, în Londra, se termină cu meciul Brentford – Tottenham, de la ora 19:30 (17:30 ora locală). La prima vedere, misiunea de a găsi un bilet la acest meci ar trebui să fie uşoară, însă nu este aşa. Fanii gazdelor îşi pot cumpăra tichete doar cu ajutorul cardului de membru şi nu sunt puse la vânzare pe site-urile de specialitate. Totuşi, există o variantă salvatoare. Pot fi achiziţionate bilete în sectorul destinat fanilor lui Tottenham, cu 2.370 de lei.

ADVERTISEMENT

Preţuri piperate la meciul Fury – Whyte

Main event-ul zilei este lupta dintre Tyson Fury şi Dillian Whyte, în care „The Gypsy King” îşi va apăra centura WBC la categoria grea. Este cel mai aşteptat meci al anului în box, mai ales după ce campionul mondial a anunţat că vrea să se retragă. Gala va avea loc pe „Wembley”, motiv pentru care organizatorii vor da lovitura. Primele bilete, 85.000 la număr, au fost vândute ca pâinea caldă, în trei ore. Au mai rămas 5.000 de tichete, cu preţuri piperate, între 1.201 şi 31.798 de lei. Cele mai scumpe se găsesc în jurul ringului, în timp ce tichetele ieftine sunt în înaltul tribunei.

Frank Warren, promoter-ul galei, a anunţat că a cerut o dispensă ca numărul de persoane permise să fie urcat la 100.000, iar autorităţile urmează să ia o decizie în acest sens. Dacă vor accepta, biletele vor fi puse la vânzare în zilele premergătoare galei, astfel că ar putea avea preţuri accesibile. Gala va începe la ora 18:00 ((16:00 ora locală), însă organizatorii nu au anunţat încă numele celorlalţi luptători care vor intra în ring, înaintea marelui meci dintre Tyson Fury şi Dillian Whyte.

Milioane de lire la gala anului în box

Înainte să ajungă în ring, Tyson Fury şi Dillian Whyte ştiu deja ce sume le vor intra în conturi. Campionul mondial se va alege cu 21.500.000 de lire, în timp ce adversarul lui va câştiga doar… 5.500.000 de lire. În plus, câştigătorul galei va mai încasa încă 3.000.000 de lire, sumă care este depozitată înaintea luptei.

Pe lângă aceste sume, cei doi pugilişti vor mai avea de împărţit banii strânşi din vânzarea drepturilor TV, în sistem pay-per-view. Vorbim de zeci de milioane de lire, din moment ce lupta este una dintre cele mai aşteptate în 2022. Dacă Tyson Fury chiar se va retrage, atunci gala va avea o audienţă şi mai mare, astfel că sunt specialişti care susţin că anunţul britanicului are legătură şi cu posibilitatea ca şi mai mulţi bani să ajungă în conturile lui.

ADVERTISEMENT