News

Londra intră în carantină totală! Noua tulpină Covid-19 are rată de transmitere cu 70% mai mare

19.12.2020 | 20:51
Londra intra in carantina totala Noua tulpina Covid19 are rata de transmitere cu 70 mai mare
ADVERTISEMENT

Londra va intra în carantină totală (alertă de gradul 4) din această noapte din cauză că noua tulpină Covid-19 se dovedește a fi mult mai periculoasă decât s-a crezut inițial.

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Boris Johnson. De asemenea, zone din sud-estul și estul Angliei vor avea la rândul lor restricții mai dure.

ADVERTISEMENT

Magazinele considerate neesențiale, sălile de sport, facilitățile de agrement și serviciile de îngrijire personală se vor închide sâmbătă de la miezul nopții.

Carantină totală în Londra începând din această noapte

Englezii din aceste zone unde se va instaura alerta de gradul 4 vor fi încurajați să lucreze de acasă, dacă pot, și să evite părăsirea zonei lor locale. În toată Anglia, oamenii vor fi sfătuiți să nu călătorească.

ADVERTISEMENT

“Le cerem tuturor să rămână în regiunea lor. Oamenii ar trebui să se gândească cu atenție dacă trebuie să călătorească în străinătate”, a spus Johnson.

“Este de datoria mea să iau decizii dificile și să fac ceea ce este corect pentru a proteja oamenii din această țară. Având în vedere dovezile timpurii pe care le avem despre această nouă variantă de virus și potențialul risc pe care îl prezintă, trebuie să vă spun că nu putem continua să sărbătorim Crăciunul așa cum am planificat, “ a adăugat premierul, conform businessinsider.

Se schimbă regulile și pentru Crăciun. Englezii sperau să aibă parte de o perioadă mai relaxată în preajma sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

Londra și alte zone din Anglia intră în carantină totală

“Crăciunul din acest an va fi diferit, foarte diferit, dar trebuie să fim realiști. Sacrificăm șansa de a-i vedea pe cei dragi, astfel încât să avem mai multe șanse să le protejăm viețile ca să îi putem vedea sărbătorile viitoare”, a spus premierul.

După anunțul făcut de Boris Johnson, Țara Galilor a anunțat că va aplica noi restricții similare cu cele ale Angliei din această seară. Primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, este, de asemenea, așteptat să anunțe restricții mai dure în următoarele ore.