Fotbal international

Lopetegui, debut horror! A încasat 4 goluri, câte nu a primit Real Madrid cu Zidane pe bancă în 149 de meciuri

16.08.2018 | 01:47
Lopetegui debut horror A incasat 4 goluri cate nu a primit Real Madrid cu Zidane pe banca in 149 de meciuri

Julen Lopetegui, debut horror! A încasat 4 goluri, câte nu a primit Real Madrid cu Zidane pe bancă în 149 de meciuri.  În același timp, spaniolul este primul antrenor al Realului care încasează 4 goluri la debut din ultimii 70 de ani. Real Madrid a fost învinsă de Atletico Madrid cu scorul de 4-2 după prelungiri în Supercupa Europei 2018. Scorul a fost 2-2 la finalul celor 90 de minute regulamentare.

Tehnicianul Julen Lopetegui a avut parte de un debut dezastruos pe banca lui Real Madrid. A pierdut primul meci în funcția de antrenor al echipei de pe Santiago Bernabeu, primind 4 goluri. Prin comparație, Zinedine Zidane a dus Realul în opt finale în perioada petrecută ca antrenor principal al clubului și le-a câștigat pe toate. În 149 de meciuri pe banca Realului, echipa nu a primit niciodată mai mult de 4 goluri pe meci. Zidane are la Real 104 victorii ca antrenor, procentajul meciurilor câștigate fiind de 69,8%.

Lucrurile păreau să îi fie favorabile lui Julen Lopetegui după ce Sergio Ramos a înscris din penalty golul care a dus-o pe Real Madrid în avantaj în Supercupa Europei 2018, asta după ce Diego Costa a deschis scorul pentru Atletico, iar galacticii au restabilit egalitatea prin Karim Benzema. După golul marcat de Ramos, Diego Costa a făcut 2-2, iar până la finalul celor 90 de minute regulamentare nu s-a mai înscris. Saul Niguez și Koke au marcat în prima repriză de prelungiri și au stabilit scorul final, Real Madrid – Atletico Madrid 2-4. Până la acest meci, Real nu fusese învinsă niciodată de Atletico într-o finală organizată de UEFA sau eliminată din vreuna dintre competițiile europene.

Lopetegui, debut horror! A încasat 4 goluri, câte nu a primit Real Madrid cu Zidane pe bancă în 149 de meciuri

A fost primul derby Real Madrid – Atletico Madrid care s-a jucat fără Cristiano Ronaldo în lotul galacticilor, iar absența starului lusitan s-a simțit enorm. Fără aportul său în atac, Real a marcat de 2 ori, dar a și încasat 4 goluri. Așadar, primul derby Real – Atletico a însemnat o umilință istorică pentru trupa de pe Bernabeu, iar rivalii nu vor uita cu siguranță niciodată seara de 16 august 2018.

Julen Lopetegui a mai stabilit o contraperformanță la debutul pe banca Realului. Este primul antrenor de-al madrilenilor care primește mai mult de 3 goluri la debut din ultimii 70 de ani. Ultimul care a mai pățit umilința a fost Michael Keeping, în 1948, în fața celor de la Celta Vigo. De asemenea, Real Madrid a pierdut prima finală internațională din ultimii 18 ani, de la înfrângerea cu 2-1 cu argentinienii de la Boca Juniors, în Cupa intercontinentală.