Life

Lora, mesaj pentru vedetele care se laudă că ajută refugiații din Ucraina: “Nu este momentul nimănui de glorie”

Lora critică unele vedete care ajută refugiații din Ucraina și țin să posteze acest lucru pe rețelele de socializare. Cântăreața consideră că “nu este momentul nimănui de glorie”.
02.03.2022 | 12:09
Lora mesaj pentru vedetele care se lauda ca ajuta refugiatii din Ucraina Nu este momentul nimanui de glorie
ADVERTISEMENT

Lora a reacționat dur după ce unele vedete din România s-au “lăudat” că le-au oferit ajutor refugiaților din Ucraina. Artista a subliniat faptul că binele se face în liniște și că nu este momentul cuiva de eroism.

Lora critică unele vedete care ajută refugiații din Ucraina

Fosta prezentatoare de la Vorbește lumea a postat un mesaj acid la adresa vedelor care le-au acordat o mână de ajutor ucrainenilor veniți în România și care au ținut să posteze acest lucru pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Cântăreața apreciază faptul că românii îi ajută pe refugiații din țara vecină. În același timp, Lora consideră că nu este un moment de afirmare pentru vedete.

Artista mai spune că această combinație de pandemie și război reprezintă “cel mai mare coșmar” pentru planeta noastră.

ADVERTISEMENT

Am văzut zilele astea tot felul de tipologii care s-au vrut vizibile, mai ales online. Unii se comportă de parcă acum e momentul lor de maxim eroism..(încerc să nu cad în capcana judecății).”, a scris Lora pe Facebook.

“Parcă ajută să vedem niște umanitate și solidaritate”

Lora a oferit și ea ajutor pentru familiile venite din Ucraina, dar nu a ținut să împărtășească acest lucru cu urmăritorii din mediul online. Totodată, artista speră ca acest ajutor să fie oferit și românilor nevoiași.

ADVERTISEMENT

“Cred că e minunată empatia oamenilor din țara mea în această situație, dar în același timp mi se strânge inima când văd curți pline cu mâncare pozate și postate cu texte care atrag aplauze și lacrimi de emoție.

Poate pentru unii e o surpriză că există oameni și nu pot să îi judec, mai ales la câtă ură a cules această pandemie…parcă ajută să vedem niște umanitate și solidaritate.

ADVERTISEMENT

Sper ca aceste curți pline cu mâncare să nu se strice sau să hrănească șobolanii, ci să fie redistribuite familiilor nevoiașe de la noi, chiar dacă acum nu e lumina pe asta. (…)”, și-a continuat Lora mesajul.

Lora a mai spus că grupurile organizate de oameni care îi pot îndruma pe refugiați pe cazare sau chiar îi pod găzdui sunt foarte utile. De asemenea, artista spune că și postările numerelor de telefon ale organizațiilor competente în astfel de situații sunt folositoare.

“Acest ajutor nu este momentul nimănui de glorie”

Vedeta este de părere că faptele bune se fac în liniște, fără să fie împărtășite tuturor pe rețelele de socializare. Faptul că oamenii le oferă ajutor refugiaților nu trebuie să fie un “trend”, așa cum a ținut artista să sublinieze.

Ajutorul trebuie oferit din propria inițiativă, fără vreo motivație. Lora i-a anunțat pe internauți că se va folosi de social media pentru a distribui mesaje utile în această perioadă.

Cântăreața nu-și dorește postări despre război și nici propagandă, după cum a mai precizat în mesajul ei. În plus, consideră că toți sunt vinovați pentru acest război.

“Îmi doresc să conștientizăm că acest ajutor nu este momentul nimănui de glorie, nu este un trend, un hype…e o responsabilitate pe termen lung. Și o spun pentru că e mai multă ofertă decât cerere și am văzut și oameni dezamăgiți cumva de asta.

Unii chiar vor să ajute și chiar o fac, alții nu vor să piardă ocazia să mai spele din ‘păcate’…și în mod normal aș spune ‘important e că fac ceva bun, ce contează motivația?’…și chiar nu contează, doar să ajutăm cu cap, noi neavând experiență în situații de război.

Eu voi folosi aceste canale de comunicații pentru a transmite ce consider că este folositor în această perioadă, prin stories și postări. Aici nu va fi totul despre război. Aici aș vrea să vă abțineți de la propagandă.

Pentru mine, odată ce s-a ajuns în acest punct, toți sunt vinovați. Eu, în afară de voi, cei care găzduiți familii fugite din țara lor, indiferent de cum ne-au considerat înainte de situația asta, nu am alți eroi.”, a încheiat Lora.

ADVERTISEMENT