News

El e „noul Vasile Miriuță”! Românul din Liga 1 pe care ungurii îl cheamă la naționala lor! EXCLUSIV

19.03.2019 | 18:40
El e noul Vasile Miriuta Romanul din Liga 1 pe care ungurii il cheama la nationala lor EXCLUSIV

Lorand Fulop a fost convocat de Mirel Rădoi pentru stagiul de pregătire al naționalei de tineret în Spania, unde se vor disputa și două partide amicale, dar viitorul său poate fi departe de „tricolorii” României. FANATIK a aflat că jucătorul de 21 de ani al celor de la FC Botoșani va fi chemat de federația de la Budapesta pentru a juca în prima reprezentativă maghiară.

Lorand Fulop va fi chemat în acest an la naționala mare a Ungariei!

Lorand Fulop tocmai a marcat în ultimul meci al rundei cu numărul doi din play-out, în meciul Botoșaniului de la Voluntari, dar golul său nu a adus nici măcar un punct pentru moldoveni, care au pierdut în minutul 89. După partidă, jucătorul cu numărul 80 al lui Liviu Ciobotariu a plecat direct în cantonamentul naționalei de tineret, unde-l aștepta Mirel Rădoi pentru stagiul din Spania, unde se vor disputa amicale cu țara gazdă și contra Danemarcei.

Este prima convocare a lui Lorand Fulop la naționala de tineret, el dorind să prindă lotul pentru turneul final din vară din Italia. După aceea va veni, probabil, și convocarea la naționala mare a Ungariei, pentru că forul de la Budapesta îl dorește să îmbrace tricoul alb-roșu-verde! Sunt informații că ungurii au discutat și cu el, și cu apropiații jucătorului despre intenție!

Lorand Fulop de la FC Botoșani, chemat la naționala mare a Ungariei
Lorand Fulop este la cel mai bun sezon din carieră, având deja 5 reușite pentru FC Botoșani

Trei cluburi din Ungaria sunt deja interesate de transferul lui Lorand Fulop

Și presa maghiară îl monitorizează extrem de atent pe puștiul de 21 de ani de la FC Botoșani, apărând deja detalii în cunoscutul Nemzeti sport, dar și pe portalul goal.com, varianta maghiară, că Lorand Fulop a înscris în Voluntari – Botoșani 2-1! Asta la doar o oră de la terminarea meciului de luni seara, din Ilfov!

Ziariștii maghiari știu și faptul că trei echipe din prima lor divizie se pregătesc să facă la vară oferte pentru jucătorul lui Iftime la Botoșani. Este vorba despre MOL Vidi, care a fost la un pas de primăvara europeană, Ferencvaros și Academia Puskas. Și fratele lui Lorand, Istvan Fulop, a jucat în Ungaria, el venind la Sepsi de la Diosgyor.

Lorand Fulop de la FC Botoșani, chemat la naționala mare a Ungariei
Lorand Fulop a jucat trei posturi în acest sezon la moldoveni: mijlocaș central, mijlocaș ofensiv și vârf de careu

Vasile Miriuță a acceptat să joace pentru Ungaria în anii 2000

Născut la Târgu Mureș, Lorand Fulop are nu doar cetățenie română, dar și maghiară, astfel că nu ar întâmpina nicio problemă din acest punct de vedere când va fi convocat la naționala Ungariei. Ar fi „noul Vasile Miriuță”, cel pe care ungurii l-au chemat la naționala lor în 2000.

Există totuși o diferență între Miriuță și Fulop. În sensul în care Vasile avea 32 de ani când a răspuns pozitiv solicitării de la Budapesta. El a făcut-o și pentru că nu a beneficiat de nicio șansă din partea naționalei noastre. Iar până să fie convocat, în 2000, jucase deja pentru 4 echipe din Ungaria: Gyor, Videoton, Ferencvaros și Ujpest. Curios, Miriuță nu a fost convocat când era în campionatul maghiar, ci după doi ani de evoluție la Energie Cottbus. Pentru Ungaria Miriuță a disputat 9 partide, timp de trei ani, și a marcat o dată. Interesant este că două dintre echipele la care a jucat Miriuță în Maghiar Lyga îl vor acum pe Lorand Fulop: Ferencvaros și fosta Videoton!

Lorand Fulop de la FC Botoșani, chemat la naționala mare a Ungariei
Vasile Miriuță a dezvăluit într-un interviyu FANATIK realizat în Antalya de ce crede că nu a avut loc la naționala României

Maghiarii vin cu exemplul Willi Orban, maghiar născut în Germania, la Kaiserslautern

Cei de la Budapesta sunt convinși că Lorand Fulop va alege în cele din urmă să joace pentru naționala mare a Ungariei și vin și cu un exemplu în acest sens. Este vorba despre fundașul Willi Orban, maghiar născut în Germania, la Kaiserslautern, și care a ales nația de sânge. Acesta s-a transferat în 2015 la RB Leipzig și are acum 4 meciuri și un gol pentru naționala Ungariei.

Lorand Fulop este un jucător ofensiv de 21 de ani, 1,80 metri, născut la Târgu Mureș și format la Ardealul Cluj. A ajuns la 18 ani la Sepsi Sf. Gheorghe, care era atunci în liga a treia, și a promovat cu echipa în Divizia B. S-a transferat imediat, în vara lui 2016, la Botoșaniul condus de Valeriu Iftime. În acest sezon a devenit om de bază la moldoveni, având 17 prezențe și 5 goluri, ultimul marcat luni în poarta Voluntariului.

Lorand Fulop de la FC Botoșani, chemat la naționala mare a Ungariei
Lorand Fulop este unul dintre jucătorii preferați ai lui Liviu Ciobotariu la FC Botoșani
  • 350.000 de euro este cota actuală a lui Lorand Fulop
  • 22 de ani va împlini jucătorul Botoșaniului pe 24 iulie 2019