Life

Loredana Groza, imagini unicat din arhivă. Artista a fost cenzurată ani de la rând de comuniști

11.02.2021 | 09:26
Loredana Groza imagini unicat din arhiva Artista a fost cenzurata ani de la rand de comunisti
ADVERTISEMENT

Loredana Groza a distribuit pe rețelele de socializare imagini unicat din arhiva unui post de televiziune. Artista a fost cenzurată ani de la rând de comuniști, dovadă că multe dintre piesele sale nu au fost niciodată ascultate. 

Considerată o artistă rebelă în perioada comunismului, blondina a mărturisit că avea 18 ani când a filmat videoclipul melodiei „Îți citesc în ochi”, care a ajuns să fie ținut ascuns. Vedeta a fost ani la rând interzisă de comuniști, care erau de părere că este o influență negativă în rândul tinerilor.

ADVERTISEMENT

Cântăreața a încercat să se conformeze situației, „cumințindu-și” stilul vestimentar, dar degeaba. Loredana Groza era văzută o persoană excentrică și nonconformistă, lucru care nu s-a schimbat după trecerea anilor, ba chiar s-a accentuat.

Loredana Groza, nostalgică. A scos de la naftalină un clip interzis de comuniști

Loredana Groza a suferit enorm din cauza regimului comunism, un ruj strident dându-i mari dureri de cap. Fata blondă din Onești nu a înțeles niciodată unde a greșit și care erau motivele reale pentru care nu putea face ce-i place, să cânte.

ADVERTISEMENT

Vedeta era doar un copil când a fost cenzurată, interdicția de a se exprima liber devenind aproape totală în ultimii ani de comunism. Artista a povestit la un moment dat că înaintea unui concert i s-a spus ce să cânte și ce nu pentru că unele melodiile erau considerate ca având „versuri subversive”.

„Aveam 18 ani când am filmat acest cântec la dorința regretatului realizator de televiziune Tudor Vornicu care încerca să păcălească cenzura comunistă, cea care mă interzisese de ceva timp la Televiziunea Română.

ADVERTISEMENT

Drept urmare mi-am pus o fustă până-n pământ, părul cât mai strâns, fără ruj pe buze, în speranța că cenzorii ceaușiști mă vor accepta și voi intra pe post.

Îmi puseseră deja eticheta de rebelă și că distrăgeam tinerii cu muzica mea imperialistă și ținute prea sexy și excentrice… Cu tot efortul lui Tudor Vornicu filmarea n-a fost difuzată niciodată…

ADVERTISEMENT

A rămas în schimb în arhiva TVR. A ieșit la iveală acum ceva timp… Mai bine mai târziu decât niciodată…”, a scris Loredana Groza pe Instagram, alături de filmarea ținută în arhivă până curând.

Frumoasa blondină a debutat în muzică la vârsta de 16 ani, devenind peste noapte o adevărată stea. Are o carieră de peste trei decenii, în ultimii ani făcându-se remarcată și în televiziune. A fost jurat la „Vocea României” de la Pro TV, iar acum face parte din echipa X Factor de la Antena 1.

ADVERTISEMENT