Life

Loredana Groza, mesaj de adio pentru Lucian Avramescu, cel care a compus versurile cântecului care a făcut-o celebră

Loredana Groza a postat un mesaj emoționant în memoria lui Lucian Avramescu, cel care a scris versurile piesei Bună seara, iubite. Poetul a decedat la vârsta de 73 de ani.
13.12.2021 | 17:05
Loredana Groza mesaj de adio pentru Lucian Avramescu cel care a compus versurile cantecului care a facuto celebra
Loredana Groza, mesaj de adio pentru Lucian Avramescu. Sursă foro: Facebook
ADVERTISEMENT

Poetul și jurnalistul Lucian Avramescu a murit, duminică dimineață, la vârsta de 73 de ani. A fost găsit în locuința sa din localitatea Sângeru, Prahova.

Loredana Groza a postat un mesaj de adio pentru Lucian Avramescu.

Acesta a compus versurile poeziei Bună seara, iubite, care a fost transpusă în piesa cântată de artistă și care i-a adus celebritatea.

ADVERTISEMENT

Loredana Groza, mesaj de adio pentru Lucian Avramescu, cel care a compus versurile cântecului care a făcut-o celebră

Loredana Groza și-a luat adio de la poetul Lucian Avramescu, cel care a scris versurile melodiei care a făcut-o celebră.

Artista a postat un mesaj emoționant pe pagina sa de socializare.

“Buna seara iubite,
Te aștept ca și când
Numai dragostea noastră ar fi pe pământ,
Mai presus de măriri, de căderi de cuvânt,
Buna seara iubite…

ADVERTISEMENT

Îi spun poetului Lucian Avramescu, autorul acestor versuri nemuritoare care de ieri a intrat în neființă…A plecat la cer ca să se întâlnească cu ceilalți 2 titani plecați prea devreme ..Adrian Enescu, compozitorul cântecului “Buna seara iubite” , votat cântecul secolului de către ascultătorii @Radioromania și marele actor Ion Caramitru…
Mulțumesc poetului Lucian Avramescu pentru versurile sale care mi-au pavat drumul în muzica și spre inimile oamenilor🙏🏻
Buna seara Poete,
Te aștept ca și când….🖤”. a scris artista pe Instagram.

Piesa Bună seara, iubite, compusă de Adrian Enescu pe versurile poetului Lucian Avramescu este una dintre cele mai cunoscute melodii românești. A fost lansată în anul 1987 și a devenit rapid un hit.

ADVERTISEMENT

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de LOREDANA (@loredanagroza)

Lucian Avramescu a murit la vârsta de 73 de ani

Cunoscutul poet și jurnalist s-a stins din viață, duminică. Acesta se afla în locuința sa din Sângeru și a fost găsit în stop cardio-respirator.

Lucian Avramescu a debutat în 1967, cu poezie și reportaje, în România literară și Luceafărul. A condus cenaclul Serbările Scânteii Tineretului (până în 1985).

ADVERTISEMENT

A fost ziarist la Orizont (Râmnicu Vâlcea, 1975), Scânteia tineretului, Suplimentul literar-artistic al Scânteii tineretului (1986-1989) și Tineretul liber.

El a fondat Agenția de știri A.M. Press (1991), prima agenție de presă cu capital privat înființată după 1989. A publicat volume de versuri,  antologii, eseuri, pamflete jurnalistice și note de călătorie. Printre volumele apărute se numără Stele pe dealuri, Poeme, Un liber albatros, Nu cer iertare sau Ciorne.

ADVERTISEMENT