Sport

Scene violente la un meci din Liga 4! Lorena Balaci, reacție categorică: „A dat un croșeu de dreapta unui minor! Este un pericol social!”. Exclusiv

Partida ACS Rapid Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului - ASC Daco-Getica București, din Liga 4, a oferit momente de o violanță mai puțin întâlnită în fotbal, iar Lorena Balaci a vorbit, pentru FANATIK, despre acestea.
15.11.2021 | 23:44
Scene violente la un meci din Liga 4 Lorena Balaci reactie categorica A dat un croseu de dreapta unui minor Este un pericol social Exclusiv
ADVERTISEMENT

Meciul dintre Rapid FNG și Daco-Getica a fost umbrit de mai multe momente violente, în urma cărora arbitrul de centru nu a oferit nicio sancțiune disciplinară.

Lorena Balaci, secretarul general de la Daco-Getica, a postat mai multe clipuri video, pe contul personal de Facebook, iar, într-unul dintre acestea, se poate observa cum Grigore Adrian, unul dintre fotbaliștii gazdelor, a lovit doi dintre fotbaliștii oaspeților.

ADVERTISEMENT

Concret, Grigore Adrian l-a lovit cu capul în plină figură pe Ionuț Arcan (19 ani), în timp ce, lui Mario Peștișor (17 ani), i-a aplicat un pumn.

Lorena Balaci, despre cele întâmplate la Rapid FNG și Daco-Getica

Lorena Balaci susține că „centralul” Cristian Dobrin nu a luat nicio măsură disciplinară în cazul jucătorului de la Rapid FNG, astfel că a făcut o sesizare la AMFB. În plus, consideră că Poliția ar trebui să se autosesizeze, având în vedere că unul dintre jucătorii agresați este minor.

ADVERTISEMENT

Totodată, a dezvăluit că, la finalul meciului, care a fost câștigat de gazde cu 2-1, a avut loc o bătaie generală, în urma căreia, și de această dată, arbitrul de centru nu a aplicat nicio sancțiune.

„Așa arată un meci de fotbal la Liga 4. Iar ce ai văzut acolo este o mică parte, care nu a fost sancționată în niciun fel. Meciul a continuat ca și cum nimic nu s-a întâmplat, niciun cartonaș galben, nici roșu, nimic.

ADVERTISEMENT

Am făcut astăzi o sesizare la AMFB împotriva arbitrului. Aceasta este singura unealtă sportivă pe care o pot avea la îndemână. Filmulețe, care sunt vreo patru sau cinci, le-am trimis și Comisiei Arbitrilor. Acum, nu depinde de mine ce va decide Comisia Tehnică. Clar, este vorba de violență maximă, dar care nu a fost sancționată. Nici în raportul de arbitraj nu a fost trecut.

Așa ceva nu s-a întâmplat, până acum. Faza asta a intervenit după ce ei egalaseră. Deci, într-un moment în care ei erau euforici. Îl vedem pe individul respectiv cum străbate 18-20 de metri cu intenția clară de a lovi cu capul în gură fotbalistul meu și îi mai dă și un croșeu celuilalt, că nu-i ajungea ce făcuse până atunci.

ADVERTISEMENT

Este clar că a fost o fază premeditată. Dacă arbitrul sancționa cu roșu, la momentul respectiv, eu nu mai făceam atâta tărăboi, pentru că, cumva, mă simțeam răzbunată.

Culmea este că fotbalistul în cauză, care dă cu capul în gură și croșeul de dreapta, «smardoiul», este un fotbalist care a jucat și la un alt nivel. Îl știu, pentru că, în era Marius Baciu, a jucat și la noi, când cred că eram în Liga 2. La final, a fost o bătaie generală, în urma căreia nu s-a dat niciun cartonaș.

Îmi pare rău de copilul ăsta, dar asta nu este meseria pe care trebuie să și-o aleagă pentru viitor. Din punctul meu de vedere, un arbitru trebuie să fie un om integru, să nu aibă mamă, să nu aibă tată, să nu-i fie frică, în general”, a declarat Lorena Balaci, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Lorena Balaci: „Nu ar fi trebuit să dea drumul la partidă!”

Oficialul celor de la Daco-Getica a mai semnalat faptul că partida nu ar fi trebui să fie pornită, deoarece mai mulți suporteri ai gazdelor se aflau în incinta bazei sportive, lângă stadion. Iar, conform restricțiilor impuse de autorități, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19 din țara noastră, suporterii nu au voie să participe la competițiile sportive.

„Din punct de vedere legal, observatorul meciului nu ar fi trebuit să dea drumul la partidă. Pentru că, chiar dacă nu se aflau în tribuna propriu-zisă, ei se aflau undeva la șapte-opt metri în spatele tribunei, într-o arie delimitată cu o bandă roșie. Erau în incinta bazei sportive.

Prevederile legale spun că trebuie închise porțile, iar lumea rămâne afară. Astea sunt prevederile legale, că ne plac sau nu ne plac. Nici mie, personal, nu-mi convine situația fără spectatori, în cazul în care sunt vaccinați. Și eu pledez pentru spectatorii vaccinați, dar, atâta timp cât sunt niște prevederi legale, trebuie să le respectăm”, a mai spus Lorena Balaci.

Lorena Balaci: „Eu am stat să păzesc copiii!”

„Pe observator nu l-am văzut la partidă. Înainte de meci, eu am intrat să iau foaia de meci, pentru că sunt delegatul echipei, iar observatorul nu era în cabina arbitrilor. După terminarea meciului, a mai fost un incident, nefilmat, la ieșirea celor de la Rapid de la cabine.

Eu am stat să păzesc copiii cu antrenorul și preparatorul nostru fizic, pentru a ieși în siguranță. În momentul în care m-am dus să iau legitimațiile, erau doar cei trei arbitri, niciun observator. În mod normal, după meci, observatorul ar fi trebuit să fie în cabina arbitrilor.

În mod normal, AMFB ar trebui să se sesizeze și, chiar dacă nu a existat niciun cartonaș roșu în meci, să suspende jucătorul respectiv. Dacă eram într-o țară civilizată, Poliția se autosesiza. Pentru ce a făcut în teren, băiatul ăsta este un pericol social. Lucrul ăsta poate să-l facă și pe stradă.

În plus, băiatul ăsta a dat un croșeu de dreapta unui minor, în conjunctura în care are copil acasă. Păi, nu ne duce pe noi cu gândul că se poate autosesiza Autoritatea Tutelară, Protecția Copilului?”, a încheiat Lorena Balaci.

ADVERTISEMENT