Sport

Lorena Balaci, după ce Eugen Trică a semnat cu FCU Craiova 1948, rivala echipei fiului său: “Atanas e deja obișnuit, a mai trăit asta”

Lorena Balaci nu consideră că Atanas va fi afectat de faptul că tatăl său este noul antrenor al celor de la FC U Craiova 1948
07.11.2021 | 15:27
Lorena Balaci dupa ce Eugen Trica a semnat cu FCU Craiova 1948 rivala echipei fiului sau Atanas e deja obisnuit a mai trait asta
Lorena Balaci, după ce Eugen Trică a semnat cu FCU Craiova 1948, rivala echipei fiului său: "Atanas e deja obișnuit, a mai trăit asta". Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Eugen Trică s-a înțeles cu Adrian Mititelu să preia pe FC U Craiova 1948, iar fiul patronului aflat în închisoare și-a cerut scuze față de antrenorul pe care l-a dat afară după ce a promovat în prima ligă.

FANATIK a contactat-o pe fosta soție a lui Eugen Trică, iar aceasta nu a fost surprinsă de această decizie a antrenorului și a explicat că nu este ciudat nici pentru fiul lor, Atanas Trică, care joacă la rivala din oraș, Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Lorena Balaci, despre confruntarea tată-fiu dintre Atanas și Eugen Trică: „De ce să fie ciudat?”

Lorena Balaci consideră că Atanas nu este surprins că tatăl său va antrena la rivala din oraș, FC U Craiova 1948, mai ales că Trică va fi la al treilea mandat pe banca echipei lui Adrian Mititelu: „Eu comentez doar despre oamenii care fac parte din familia mea. Nu pot să comentez deciziile unor oameni cu care nu am nicio legătură. Pot în cel mai bun caz să comentez deciziile membrilor familiei mele. 

Atanas deja e obișnuit. A mai trăit de două ori experiența asta cu taică-su la cealaltă echipă a Craiovei! Deci nu este o premieră. De ce să fie ciudat? Fiecare își face meseria. ‘Ati’ își face meseria la clubul unde este, care l-a dorit și pe care îl iubește. E simplu, nu e nimic ciudat”.

ADVERTISEMENT

Atanas Trică a debutat la doar 17 ani la echipa mare a Universității Craiova în meciul cu Academica Clinceni, iar FANATIK a aflat în exclusivitate motivul pentru care Eugen Trică nu a fost prezent la acest eveniment important.

Lorena Balaci a avut pe contul personal de Facebook o postare care a fost intepretată de unii dintre apropiații familiei drept o „înțepătură” la adresa revenirii lui Eugen Trică pe banca echipei lui Adrian Mititelu, deși declara că nu va mai antrena niciodată FC U Craiova 1948. Postarea a fost apreciată și de către fiul său, Atanas.

ADVERTISEMENT

Lorena Balaci visează la momentul în care Atanas va juca la Universitatea Craiova: „Îl admiră mult pe Koljic”

Lorena Balaci e optimistă că Atanas va reuși să joace pe viitor în Liga 1 la echipa mare a Universității Craiova, mai ales că deja a debutat în sezonul trecut: „Ati e pe un drum ascendent, e clar. Se vede că există o muncă susținută acolo și doar în urma acestui efort va putea juca la echipa mare a Universității Craiova. Până atunci trebuie să joace foarte bine la liga a treia și o face. Calitatea lui principală e seriozitatea și asta spune multe despre el. E foarte muncitor.

Au o echipă foarte frumoasă de copii care se bat cu bărbați în toată firea. Liga a treia nu e deloc o ligă ușoară. Sunt niște trepte pe care orice copil trebuie să le pășească. E mai greu dacă ratezi una dintre ele”.

ADVERTISEMENT

Atanas Trică îl are ca model de jucător pe Elvir Koljic, un atacant cu care se aseamănă din punctul vedere al fizicului și al tipului de jucător: „El dintotdeauna a fost foarte atașat de Koljic și l-a admirat foarte mult. Are niște calități care se apropie de cele ale lui Elvir”. 

„Pentru mine este deja un vis împlinit faptul că Ati a ajuns fotbalist profesionist. Eu sunt alături de el de când a pus ghetele în picioare. Fiecare treaptă a lui am urcat-o împreună. Eu văd acest vis realizat dar e mult până departe. Visul meu ca mamă este mult mai măreț. Trebuie să avem ținte înalte ca să avem rezultate”. – Lorena Balaci

Lorena Trică îi laudă pe cei de la Universitatea Craiova: „Cel mai profesionist club la nivel de organizare”

Mama lui Atanas Trică consideră că ceea ce se întâmplă la copii și juniori la Universitatea Craiova a ajuns la scară de industrie, iar puștii sunt urmăriți cu mare atenție de staff-ul lui Laurențiu Reghecampf: „La echipa a doua sunt monitorizați permanent de către staff-ul lui Laurențiu Reghecampf. Sunt copii de la liga a treia care merg și se antrenează cu Universitatea Craiova, printre care se află și Atanas. Acolo sunt echipe separate, e o familie.

E o industrie ce se întâmplă acum la Universitatea Craiova. Lucrez în fotbal și văd ce se întâmplă și la alte cluburi. Din punctul meu de vedere Universitatea Craiova este cel mai profesionist club din punct de vedere la capitolul organizare. Nu poate să îi bată nimeni! Nimeni!

Trebuie să muncească și să își dezvolte abilitățile. Munca unui sportiv e una susținută, de la zi cu zi. Eu nu încerc să îl motivez prin tata. El a crescut cu Ilie Balaci și știe ce nume poartă și ce a reprezentat ca fotbalist. Și așa e o povară pentru el, ceea ce nu e corect din punctul meu de vedere. Eu încerc să îi dezvolt personalitatea lui la 17 ani”.

Lorena Balaci, compară greutatea numelui „Minunii Blonde” cu presiunea pe care Ianis Hagi o resimte: „E un model pentru Atanas”

„Atanas este analizat prin comparație cu Ilie Balaci și nu mi se pare corect. La fel și Ianis Hagi cu tatăl său. Ianis ar putea fi un exemplu pentru Atanas. Cum Ianis a reușit, dacă Atanas își va dori din tot sufletul și eu văd asta, cu siguranță va reuși și el.

Te naști cu presiunea numelui și nu ai ce să faci. Mergi înainte cu ea. El este pregătit să facă față presiunii. Am încercat să îl învăț de mic că gura lumii doar pământul o astupă!”, a spus Lorena Balaci în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 25.000 de euro e cota atacantului de doar 17 ani
  • 3 mandate are Eugen Trică pe banca lui FC U Craiova 1948
  • 26 mai 2021 e data la care Atanas a debutat la Universitatea Craiova în minutul 88 al meciului cu Academica Clinceni

  • (P) Cota BETANO pentru Farul Constanța – Universitatea Craiova: 3,30 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT