Fotbal intern

Lorena Balaci vrea pace în Craiova: „Mi-aş dori ca Universitatea să fie o singură echipă, nu două“

21.05.2020 | 15:34
Lorena Balaci vrea pace in Craiova Mias dori ca Universitatea sa fie o singura echipa nu doua
ADVERTISEMENT

Lorena Balaci, fiica „Minunii blonde“, lucrează în prezent la Daco-Getica, clubul de Liga 2 din Colentina, dar nu poate uita Craiova natală. Ea a dezvăluit că-şi doreşte o singură Universitatea, condusă de un oltean 100%.

Lorena Balaci: „E trist pentru oraşul Craiova să vezi două tabere“

„Eu sunt o idealistă și mi-aș dori ca Universitatea Craiova să fie o singură echipă, nu două. Orașul asta merită. Sunt prea multe orgolii. E trist pentru oraşul Craiova să vezi două tabere“, a declarat Lorena Balaci pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Întrebată dacă ar da curs unei oferte de a activa la clubul alb-albastru din Craiova, fosta soţie a lui Eugen Trică nu şi-a ascuns dorinţa: „Ar însemna mult să fiu manager al clubului Universitatea. Ar fi o încununare a carierei mele“.

I-a criticat pe fanii care au atacat casa lui Sorin Cârţu

Nu s-a ferit nici de subiecte mai delicate din jurul Băniei, cum ar fi numirea noului antrenor sau problemele lui Sorin Cârţu cu vandalii din oraş.

ADVERTISEMENT

„E puțin ciudat ca eu să comentez deciziile patronatului de la Universitatea Craiova. La Craiova se întâmplă un fenomen ciudat, antrenorii olteni nu au vibe bun în zonă. Eu sunt naționalistă în felul meu, și orgolioasă că sunt olteancă. Mi-aş dori un antrenor 100% oltean. Dar îi doresc succes lui Bergodi“, a comentat ea numirea italianului pe banca tehnică.

„M-a durut extrem de mult ce i s-a întâmplat lui Sorin Cârţu. Indiferent cine a scris, că face parte din tabăra familiei din Liga 2 sau familiei din Liga 1, trebuia să-și ceară scuze. Pentru că Sorin e o legendă vine. Nu merită nicio legendă să i se întâmple ce i s-a întâmplat lui Sorin. Oriunde se află o legendă a Craiovei, de-o parte ori de alta, nimeni nu are dreptul să-i spună nimic“.

ADVERTISEMENT

Nu doar Sorin Cârţu a fost atacat

N-a uitat nici de ceea ce s-a întâmplat după trecerea în nefiinţă a altei mari legende a Craiovei, Nicolae Tilihoi, sau de momentul unic petrecut la înmormântarea tatălui ei: „Îmi aduc aminte de un episod care s-a petrecut după moartea lui Tilihoi, atunci au fost injurii la adresa lui, el fiind mort.

Tata a reușit un lucru extraordinat după moartea lui, faptul că la înmormântare au fost ambele galerii prezente. Tata a reușit să-i unească! Măcar la înmormântare… Ambele galerii sunt extraordinare, au făcut un spectacol memorabil atunci. Dar trebuie să vedem cine a rămas viu lângă noi. Hai să-l cinstim când e în viață. Sorin Cârţu merită lucrul acesta“.

ADVERTISEMENT

În prezent, reprezentant al Şcolii de Fotbal Daco-Getica, fiica lui Ilie Balaci a ridicat problema celor mai mici dintre practicanţii sportului-rege, copiii, şi a şcolilor care îi pregătesc.

„Nimeni nu vorbește despre copiii care iubesc fotbalul și care stau de 72 de zile acasă. Eu și antrenorii suntem la lucru, renovăm baza, avem tot felul de probleme administrative.

E o situație disperată a patronilor de școli de fotbal, dar și pentru AMF (n.r. – Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti). La noi, la Daco-Getica, nu sunt probleme financiare“, a precizat ea.

ADVERTISEMENT