Cele mai citite

Lorenzo cîştigă în Japonia şi bătălia pentru titlu se va da în ultima cursă

Jorge Lorenzo (Yamaha Racing) a reuşit o cursă magistrală în Marele Premiu al Japoniei de MotoGP, plecînd din pole-position şi menţinîndu-se în frunte pînă la finiş, în ciuda presiunii...
Autor: Marius Băcilă | 28.10.2013 | 12:54
Lorenzo cîştigă în Japonia şi bătălia pentru titlu se va da în ultima cursă
Jorge Lorenzo

Jorge Lorenzo (Yamaha Racing) a reuşit o cursă magistrală în Marele Premiu al Japoniei de MotoGP, plecînd din pole-position şi menţinîndu-se în frunte pînă la finiş, în ciuda presiunii intense exercitate de liderul clasamentului general, Marc Marquez (Repsol Honda), pînă în ultimul tur. Victoria lui Lorenzo scade la 13 puncte avantajul lui Marquez în clasament, astfel încît în ultima etapă, care se va disputa pe 10 noiembrie la Valencia, catalanul de la Honda va putea să termine cursa pe locul patru, chiar dacă Lorenzo cîştigă, şi va deveni primul debutant care ia titlul mondial după americanul Kenny Roberts, în 1978.

Dani Pedrosa, coechipierul lui Marquez de la echipa de uzină Honda, a ocupat treapta a treia a podiumului, locul patru revenindu-i lui Alvaro Bautista (Go&Fun Honda Gresini). La categoria Moto2, spaniolul Pol Espargaro a cîştigat cursa şi a fost încoronat campion mondial, după ce rivalul său principal, Scott Redding, s-a accidentat din nou în primul tur al cursei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!