Premier League

Loris Karius pleacă de la Liverpool! Gafeurul din finala Champions League în drum spre Turcia

12.08.2018 | 18:00
Loris Karius pleacă de la Liverpool. Va merge sub formă de împrumut la Beşiktaş

Portarul Loris Karius pleacă de la Liverpool! Nu de tot, ci sub formă de împrumut, dar cert este că goalkeaperul german, pe care însuşi antrenorul Jurgen Klopp a insistat să îl aducă de la Mainz, pentru a-l face titular pe Anfield Road, nu mai are cum să fie numărul 1 în acest sezon şi varianta unui împrumut este o soluţie pentru el.

Echipa care negociază în acest moment împrumutul lui Loris Karius este Beşiktaş Istanbul, care crede că îl poate aduce pe Karius pe linia de plutire, la potenţialul maxim, după ce acesta a intrat rău de tot în dizgraţia fanilor în urma gafelor incredibile din finala Champions League. FC Liverpool a pierdut la Kiev, pe 26 mai, cu scorul de 3-1, dar a fost practic îngropată de uriaşele erori comise de german la primul şi al treilea gol.

Loris Karius pleacă de la Liverpool! Beşiktaş crede în revenirea germanului

Loris Karius a fost disculpat pentru greşelile sale de către doctorii unei clinici private din Statele Unite, unde jucătorul a mers pentru a face investigaţii. Medicii au constat că în urma unei ciocniri cu fundaşul Sergio Ramos, petrecută la un corner, fază la care căpitanul lui Real Madrid l-a lovit intenţionat cu cotul în cap pe german, acesta a suferit o comoţie, pe care însă a dus-o pe picioare până la finalul partidei. Rezultatul comoţiei a fost slăbirea vederii jucătorului şi a capacităţii sale de concentrare. Aceste constatări ale medicilor din State au pus într-o altă lumină erorile comise de Karius, însă, spre ghinionul său, portarul a repetat erorile în această vară, în două rânduri, în meciuri amicale, încasând din nou goluri de cascadorii râsului.

Acest lucru l-a convins şi pe principalul său apărător, antrenorul Jurgen Klopp, să ceară de urgenţă achiziţionarea altui portar şi a fost cumpărat pentru 75 de milioane euro brazilianul Romei, Alisson Becker. Era clar că venirea lui Alisson înseamnă în cel mai bun caz ca Loris Karius să mai apere pentru “cormorani” doar în partidele amicale sau în Cupa Ligii şi, eventual, în Cupa Angliei, exclus însă în Premier League şi Champions League.

Rezerva lui Alisson va fi belgianul Mignolet

Oficialii lui Liverpool au acceptat imediat propunerea clubului din Istanbul, iar Jurgen Klopp a fost de acord cu împrumutul compatriotului său, plecând de la ideea că ar putea fi acea experienţă care să îi salveze cariera lui Karius, pentru că evoluţiile bune ar avea darul, înainte de orice, să refacă moralul prăbuşit al portarului.

Loris Karius părăsește pe Liverpool. După gafele din finala Champions League a mai comis câteva în meciurile amicale din vară. Germanul e cu moralul la pământ
Loris Karius părăsește pe Liverpool. După gafele din finala Champions League a mai comis câteva în meciurile amicale din vară

Rezerva lui Alisson va rămâne belgianul Mignolet, jucător care nu este un portar de senzaţie, dar care nu a comis gafe monumentale precum a făcut Karius. Mignolet este un portar decent, o soluţie de rezervă acceptabilă, dar este clar că de acum înainte Alisson Becker va fi numărul 1 pe Anfield Road.

Liverpool, ameninţare pentru campioana Manchester City

Şi fanii “cormoranilor” sunt încântaţi de faptul că Loris Karius nu va mai fi între buturi, deşi i-au făcut o primire neaşteptat de prietenoasă zilele trecute. Alisson Becker este văzut ca un element de siguranţă şi cu brazilianul în poartă sunt speranţe mari că sezonul acesta FC Liverpool va fi un rival de temut pentru campioana Manchester City, mulţi opinând că The Reds vor fi o reală ameninţare pentru trupa lui Pep Guardiola.

Tags: