News

Los Angeles Lakers, campioană după 10 ani în NBA! LeBron James, succes în memoria lui Kobe

12.10.2020 | 17:32
Los Angeles Lakers campioana dupa 10 ani in NBA LeBron James succes in memoria lui Kobe
Los Angeles Lakers, campioană după 10 ani în NBA! LeBron James, succes în memoria lui Kobe. Sursa foto: Facebook NBA
ADVERTISEMENT

Los Angeles Lakers este noua campioană din NBA. Echipa condusă din teren de LeBron James și-a confirmat statutul de favorită în finala cu Miami Heat și a încheiat seria cu 4-2. Este al 17-lea titlu din istoria echipei, care a egalat Boston Celtics în fruntea clasamentului all-time. 

După 356 de zile de la startul sezonului cu numărul 74 din NBA, Lakers a trecut în meciul 6 de Miami Heat cu scorul de 106-93. Finala s-a disputat în condiții de pandemie în arena Lake Buena Vista din Florida, unde NBA-ul s-a “refugiat” de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Lumea a fost lovită în 2020 de foarte multe provocări, însă pentru Los Angeles Lakers acest an a fost ca un roller coaster. Victoria din finala NBA îi este dedicată lui Kobe Bryant. Fostul megastar al formației s-a stins în ianuarie alături de una dintre fiicele sale într-un accident de elicopter.

Los Angeles Lakers, campioană după 10 ani în NBA! LeBron James, succes în memoria lui Kobe

Sezonul din NBA a fost un adevărat test. Întâi a venit decesul fulgerător al lui Kobe Bryant, apo pandemia de COVID-19, protestele uriașe după uciderea lui George Floyd, crearea unei “bule” în care să se desfășoare meciurile din NBA, apoi sezonul a fost aproape de a fi anulat după ce Jacob Blake a fost ucis de poliție și mai multe echipe au refuzat să mai joace.

ADVERTISEMENT

“Am trecut de toate provocările. Și motivul pentru acest succes este munca. Ne-am găsit liniștea în muncă și am dus misiunea la bun sfârșit. Este momentul în care reflectăm provocările pe care le-am avut. 

Să fim aici în finala NBA este atât de înălțător, dar în același timp sfâșietor pentru că am avut atât de multe de pierdut și pentru că nu suntem împreună cu fanii noștri care trăiesc la intensitate maxime momentele acestea pe care echipa le-a oferit-o”, a spus Jeanie Buss, boss-ul lui Los Angeles Lakers, fiica legendarului conducător al clubului, Jerry Buss.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO REZUMAT AL ULTIMULUI MECI: 

LeBron, al patrulea inel de campion cu trei echipe diferite!

Recrutarea lui LeBron James a fost primul pas ca LA Lakers să devină din nou o echipă care să se bată pentru titlu în NBA, după ani de zile de rătăciri, în care echipa nu a putut prinde nici măcar play-off-ul.

Prezența lui James nu a fost suficientă pentru că în jurul lui a trebuit construită o echipă. Astfel, cu nume precum Anthony Davis, Danny Green, Alex Caruso, Rajon Rondo, Dwight Howard, Los Angeles Lakers a devenit una dintre favoritele la titlu, pe care l-au câștigat după un sezon cu mai multe provocări ca oricând.

ADVERTISEMENT

LeBron James continuă să scrie istorie în NBA și a reușit să câștige al patrulea inel de campion cu trei echipe diferite: Miami Heat, Cleveland Cavs și Los Angeles Lakers. James a fost ales MVP-ul finalei, la fel ca în fiecare ultim act câștigat în carieră.

Duo-ul mortal: AD – James: “Suntem doar jucători care vor să câștige tot timpul”

Baschetbalistul în vârstă de 35 de ani a declarat după finală că este înfometat de trofee și are mulți ani în față: “Suntem doar jucători care vor să câștige tot timpul. Cred că eu și AD (n.r. Anthony Davis) ne facem mai buni unul pe celălalt. Vrem să fim cât mai competitivi și fiecare vrea să fie mai bun decât celălalt.

De fapt, această concurență ne face bine nouă, individual. Fiecare suntem mai buni. Nu contează cât de bine joci, că îți spune lumea că joci foarte bine, trebuie ca mereu să îți dorești mai mult. Asta e mentalitatea mea. Mai am încă mulți ani de baschet în față”, a spus LeBron James la final.

“Am simțit că am nevoie de ajutor, că trebuie să vină cineva care să mă împingă de la spate”

LeBron James și Anthony Davis sunt artizanii acestui succes. Este o raritate ca în NBA două superstaruri precum LeBron și AD să conlucreze atât de bine și ca ego-ul lor uriaș să nu ducă la anumite conflicte. Iar acest parteneriat a transformat-o pe LA Lakers campioană după 10 ani în NBA.

Americanii scriu că cei doi aveau nevoie unul de celălalt, lucru confirmat și de declarațiile lor: “Am stat 7 ani la prima mea experiență din Cleveland și am simțit că nu pot trece de o barieră. Am simțit că am nevoie de ajutor, că trebuie să vină cineva care să mă împingă de la spate. 

Când am plecat la Miami, am avut un boost cu D-Wade și Chris Bosh în acea franciză. Să pot să îl am alături pe Davis, să pot și eu să îi dau un boost, să văd cât de bine joacă și ce baschetbalist bun a devenit este ceva special”, a povestit LeBron.

🏆 "We're just two guys that want to win." 🏆🗣️ Anthony Davis and LeBron James on their chemistry throughout the 2019-20 NBA season!

Geplaatst door NBA op Maandag 12 oktober 2020

“I-am spus lui Jeanie când am venit că voi pune această franciză pe locul pe care îl merită”

LeBron James și-a respectat promisiunea față de Jeanie Buss odată cu această victorie din finală: “I-am spus lui Jeanie când am venit că voi pune această franciză pe locul pe care îl merită. Tatăl ei a făcut asta atât de mulți ani și ea a preluat asta, iar pentru mine să fac parte dintr-o franciză istorică este un sentiment incredibil”.

Dar, la venirea sa ]n Los Angeles, James a spus în dese rânduri că nu mai trebuie să demonstreze nimic. Însă, cu toate acestea, într-unul dintre cele mai lungi sezoane din istoria NBA, LeBron a demonstrat încă o dată ce valoare are.

Pentru Kobe!

Finala a fost câștigată împotriva lui Miami Heat, echipă la care spune că a învățat cât de importante sunt disciplina și concentrarea. Acest titlu al lui James și premiul de MVP în finală este o nouă culme pe care a ajuns datorită lucrurilor pe care le-a învățat pe parcurs:

“Vrem doar respect. Rob Pelinka (n.r. manager general la LA Lakers) vrea respect, antrenorul Vogel (n.r. Frank Vogel) vrea respect. Organizați vrea să fie respectată, Laker Nation vrea respect. Și eu vreau respectul care mi se cuvine”, a spus LeBron pe podium.

Dar, victoria din acest sezon a celor de la Los Angeles Lakers este dedicată lui Kobe Bryant. Artizanul ultimelor două titluri câștigate de Lakers, în 2009 și 2010, a murit alături de una dintre fiicele sale într-un accident de elicopter, în luna ianuarie.

Un moment iconic al acestui play-off l-a avut în centru pe Anthony Davis, care a strigat “Kobe” în momentul în care a aruncat la coș de la trei puncte la ultima fază a meciului cu Nuggets. Mingea a ajuns în coș și LA Lakers a câștigat un meci foarte important în finala de conferință.

În “bula” de la Orlando, Los Angeles Lakers a dus la bun sfârșit un sezon cu foarte multe provocări. De la decesul lui Kobe, la pandemia COVID-19, protestele pentru moartea lui George Floyd, faptul că sezonul a fost la un pas să se anuleze. Cât despre LeBron James

”Am trăit o tragedie sfâşietoare prin pierderea iubiţilor noştri Kobe şi Gianna. Acest trofeu ne aminteşte că dacă suntem uniţi şi credem unii în alţii, lucruri incredibile se pot produce”, Jeannie Buss

ADVERTISEMENT