Sport

Tot lotul României de handbal feminin este vaccinat înainte de startul Mondialelor. Cum stă situaţia la fotbal. Exclusiv

Lotul României de handbal feminin este vaccinat înainte de startul Campionatului Mondial. La fotbal, situaţia nu stă la fel de bine, iar în Liga 1, CFR Cluj şi Craiova au cele mai mari procente de vaccinare.
16.11.2021 | 15:02
Tot lotul Romaniei de handbal feminin este vaccinat inainte de startul Mondialelor Cum sta situatia la fotbal Exclusiv
Echipa naţională de handbal a României este vaccinată. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial de handbal feminin se apropie cu paşi repezi. România face parte din grupa C alături de Iran, Kazahstan şi Norvegia şi va evolua în Castellon, zona din Spania cu cea mai mare comunitate de români.

Persoanele nevaccinate nu vor putea participa la CM de handbal din decembrie

Autorităţile din Spania au publicat protocolul de desfăşurare al turneului final, iar toate delegaţiile participante trebuie să aibă membrii vaccinaţi cu schema completă sau să fie trecuţi prin boală în ultimele 180 de zile.

ADVERTISEMENT

Regula a stârnit controverse la nivel internaţional şi există cazuri de jucătoare ce nu pot participa la Campionatul Mondial pentru că au refuzat vaccinarea. Din fericire, în echipa naţională a României nu e cazul.

Tot lotul României de handbal feminin este vaccinat înainte de startul Mondialelor

Din informaţiile FANATIK, tot lotul României pentru Campionatul Mondial din luna decembrie este vaccinat. Din acest punct de vedere, Adi Vasile nu are emoţii şi lucrurile sunt în regulă.

ADVERTISEMENT

Lotul României pentru CM de handbal: 

  • Portari: Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Ana Maria Tănasie, Alexandra Dindiligan
  • Interi stânga: Bianca Bazaliu, Bianca Harabagiu, Sorina Tîrcă, Anca Polocoșer
  • Centri: Cristina Laslo, Andreea Rotaru, Andreea Popa, Mădălina Zamfirescu
  • Interi dreapta: Alina Ilie, Ana Maria Savu
  • Extreme dreapta: Laura Moisă, Oana Borș
  • Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Alexandra Subțirică Iovănescu

Cristina Neagu va lipsi de la Campionatul Mondial din Spania după ce a anunţat că va face o pauză de la meciurile echipei naţionale din acest an. Interul stânga şi-a anunţat intenţia de a reveni la prima reprezentativă în 2022, cu obiectivul de a ajunge la JO 2024.

ADVERTISEMENT

Echipa naţională de fotbal, procent de vaccinare de 75%

Dacă la lotul naţional de handbal procentul de vaccinare este de 100%, la naţionala României de fotbal este mai scăzut. Răzvan Burleanu a anunţat că la nivelul administraţiei FRF, rata de vaccinare este de 95%, însă în ceea ce îi priveşte pe jucători, rata este de 75%:

„Avem un procent de vaccinare la nivelul primei reprezentative superior ratei de vaccinare la nivel național. Vorbim de peste 75% în rândul jucătorilor, față de 33% la nivel național. În plus, toți membrii staff-ului tehnic și staff-ului suport pentru prima reprezentativă sunt vaccinați.

ADVERTISEMENT

Este o măsură de participare. Aceeași măsură o aplicăm deja pentru toate celelalte loturi naționale aflate sub umbrela FRF”, a spus Răzvan Burleanu în urmă cu o lună.

CFR Cluj şi Universitatea Craiova, cele mai mari procente de vaccinare din Liga 1

În Liga 1, echipele cu cel mai mare procent de vaccinare sunt CFR Cluj şi Universitatea Craiova. Cele două echipe au un procent de aproape 100%, doar unul sau doi membrii din fiecare echipă nefiind imunizaţi împotriva COVID-19.

Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania se va desfăşura între 1 şi 19 decembrie. România îşi va începe aventura pe data de 3 decembrie, când este programat meciul cu Iran.

  • 3 este locul ocupat de echipa naţională la Campionatul Mondial din 2015 (cel mai bun rezultat din istoria recentă)
  • 12 este locul ocupat de România la ultimele două turnee finale
ADVERTISEMENT