Sport

Lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Beijing! Cea mai valoroasă schioare a României e lăsată în afară. Reacția ministrului

România va trimite 22 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Beijing. Din lotul tricolor lipsește Ania Caill, cea mai valoroasă schioare a României, lăsată în afara lotului de FRSB.
21.01.2022 | 13:33
Lotul Romaniei pentru Jocurile Olimpice de la Beijing Cea mai valoroasa schioare a Romaniei e lasata in afara Reactia ministrului
Raluca Strămăturaru și Paul Penene, cei care vor purta drapelul României la JO
ADVERTISEMENT

Au mai rămas două săptămâni până la startul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. România nu merge la competiție cu pretenții pentru vreo medalie nici de această dată, însă vom avea 22 de participanți.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Beijing! Ania Caill, cea mai valoroasă schioare, lăsată pe dinafară

Cu toate acestea, cea mai valoroasă schioare care reprezintă România, Ania Caill, nu a fost luată în lot. Asta în ciuda faptului că ea a obținut calificarea și Federația nu ar fi trebuit să sacrifice un alt sportiv.

ADVERTISEMENT

FANATIK a scris pe larg despre cazul Aniei Caill, schioarea care nu a fost înscrisă pe Federație pe listele de participare la Jocurile Olimpice, în ciuda faptului că este singura sportivă din România care participă în probele din Cupa Mondială de Schi Alpin.

Ministrul Eduard Novak face parte din delegație! Cine sunt sportivii care ne reprezintă

Componența lotului României a fost aprobată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Din delegație va face parte și Ministrul Sportului, Eduard Novak. Probele vor avea loc în trei locații: Yanqing, Zhangjiakou și Beijing.

ADVERTISEMENT

Drapelul României va fi purtat de Raluca Strămăturaru și Paul Pepene. Cei 22 de sportivi vor concura la Jocurile Olimpice în 7 discipline:

  • Sanie – Raluca Strămăturaru (feminin, ştafetă), Valentin Creţu (masculin, ştafetă), Marian Gîtlan- Darius Şerban (dublu masculin, ştafetă)
  • Bob – Andreea Grecu (monobob, bob 2 feminin), Katharina Wick (bob 2 feminin); Mihai Tentea ( bob 2 masculin, bob 4 masculin), Ciprian Daroczi (bob 2 masculin), Raul Dobre (bob 4 masculin), Cristian Radu (bob 4 persoane)
  • Skeleton – Sebastian Enache (masculin);
  • Schi Alpin – Maria Constantinescu (slalom, slalom uriaş – feminin), Alexandru Ştefănescu (slalom, slalom uriaş – masculin;
  • Sărituri cu schiurile – Daniela Haralambie (NH feminin), Andrei Feldorean (NH, LH – masculin), Daniel Cacina (NH, LH – masculin);
  • Schi fond – Timea Lorincz (skiatlon, sprint liber – feminin), Paul Pepene, Raul Popa (skiatlon, sprint liber, sprint echipe – masculin)
  • Biatlon – Natalia Ushkina (individual, sprint, urmărire – feminin), George Colţea (sprint, individual, urmărire- masculin)
  • Patinaj Viteză – Mihaela Hogaş (feminin).
ADVERTISEMENT

Mesajul ministrului: “În viitor vom investi în infrastructura sportivă de iarnă”.

Ministrul Eduard Novak a publicat un mesaj de susținere pentru sportivii României de la Jocurile Olimpice, însă nu a pomenit nimic despre cazul Ania Caill și despre faptul că cea mai valoroasă schioare a României nu este pe listele pentru JO:

“Îi felicit pe sportivii calificați la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022, pe care îi consider niște eroi, pentru ambiția și tenacitatea cu care s-au pregătit, fără infrastructura corespunzătoare, în fața unor țări cu tradiție și cu toate condițiile necesare.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță, în viitor vom investi în infrastructura sportivă de iarnă, pentru a crea niște centre solide de antrenament și pregătire. Chiar și în condițiile actuale, însă, reușim rezultate mult peste așteptările noastre, iar acest lucru li se datorează acestor sportivi minunați și celor care îi pregătesc.

Le mulțumesc pentru efort, le urez mult succes și le voi fi alături și fizic, pentru a le purta noroc. Merită să obțină rezultatele pe care le doresc”, a fost mesajul ministrului.

România, o singură medalie la Jocurile Olimpice de Iarnă! Au trecut 54 de ani de atunci

Raluca Strămăturaru și Paul Penene sunt cei mai experimentați sportivi ai României la această ediție a Jocurilor Olimpice. Ei vor participa la a patra ediție a JO. Raluca Strămăturaru a obținut cel mai valoros rezultat al României la Pyeongchang, locul 7.

În istorie, România a obținut o singură medalie la Jocurile Olimpice de iarnă. Se întâmpla în 1968 când Ion Panțuru și Nicolae Neagoe au câștigat bronzul în proba de bob două persoane, ediție desfășurată la Grenoble.

  • 54 de ani au trecut de la singura medalie obținută de România la Jocurile Olimpice
  • 22 de sportivi participă la JO de la Beijing
ADVERTISEMENT
Tags: