News

Loteria vaccinării din Ohio a făcut primul milionar. Cu cât a crescut rata de vaccinare de la anunțarea inițiativei

Abbigail Bugenske și Joseph Costello sunt primii câștigători ai loteriei Vax-a-Million din Ohio care a crescut rata de vaccinare cu aproape 50%.
27.05.2021 | 14:40
Loteria vaccinarii din Ohio a facut primul milionar Cu cat a crescut rata de vaccinare de la anuntarea initiativei
Loteria vaccinării din Ohio a făcut primul milionar. Cu cât a crescut rata de vaccinare de la anunțarea inițiativei Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În timp ce premiul de 1 milion de dolari este pentru rezidenții statului Ohio vaccinați cu vârsta peste 18 ani, cei mai tineri sunt eligibili pentru o bursă universitară. Câștigătorii vor fi anunțați în fiecare miercuri până pe 23 iunie.

Loteria vaccinării din Ohio a făcut primul milionar. Cu cât a crescut rata de vaccinare de la anunțarea inițiativei

Loteria Vax-a-Million din Ohio își propune să încurajeze oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19. Potrivit anunțului fpcut de administrația statului, cinci rezidenți vor fi selectați aleatoriu pentru premiul în bani. Câștigătorii vor fi dezvăluiți în fiecare miercuri până pe 23 iunie la 19:29.

ADVERTISEMENT

Primul câștigător de 1 milion de dolari a fost ales dintre cei 2.758.470 de adulți eligibili pentru extragere.

În plus față de premiile de 1 milion de dolari, Ohio oferă, de asemenea, pentru cinci adolescenți burse complete la oricare dintre colegiile și universitățile sale de stat, oferind școlarizare completă, cazare și masă timp de patru ani.

ADVERTISEMENT

Miercuri, Abbigail Bugenske din Silverton a câștigat premiul de 1 milion de dolari, iar Joseph Costello din Englewood a câștigat o bursă de patru ani la o universitate publică din Ohio, un premiu care include școlarizarea, cazarea, masa și cărțile..

Guvernatorul din Ohio, Mike DeWine, a anunțat public programul Vax-a-Million în urmă cu două săptămâni, spunându-le rezidenților că cei care au fost vaccinați vor intra automat la loterie, premiul urmând a fi plătit din fondurile federale pentru combaterea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Loteria Vax-a-Million a crescut rata de vaccinare

Guvernatorul DeWine a recunoscut că unii oameni ar putea considera ideea loteriei „nebunească” și „o risipă de bani”, însă statul a înregistrat o creștere a numărului de programări la vaccin aproape imediat după anunț.

În nici două zile, pe 14 mai, au fost administrate peste 25.400 de doze de ser împotriva infecției cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, autoritățile au precizat că a fost înregistrată o creștere cu 28% a vaccinărilor în weekendul următor anunțului făcut de guvernatorul DeWine.

Stephanie McCloud, directorul Departamentului de Sănătate din Ohio, a atribuit „creșterea dramatică” programul de loterie.

„Suntem recunoscători că extragerile ajută la stimularea rezidenților din Ohio să ia această măsură importantă pentru a-și proteja sănătatea, pe cei dragi și comunitatea”, a spus McCloud, citată de NBC News. „Vaccinurile sunt cel mai bun instrument pentru a ne întoarce la viețile pe care ni le amintim dinainte de pandemie.”

Creșterea ratei de vaccinare a ajuns la 45% a anunțat miercuri guvernatorul Mike DeWine. Șansa de a câștiga un premiu de 1 milion de dolari a contribuit la această creștere.

Întrebat dacă inițiativa a fost o risipă de fonduri, DeWine a răspuns: „Adevărata risipă în acest moment al pandemiei este ca cineva să moară din cauza COVID”, relatează CNN.

Loteria Vax-a-Million din Ohio a crescut ratele de vaccinare și unii rezidenți și-au „mutat” programările pentru a participa la loterie, a spus guvernatorul.

Loteria a dus la o creștere de 94% a vaccinărilor în rândul celor cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, a mai declarat DeWine.

Alte state care au adoptat modelul Ohio

În toată țara, guvernele, angajatorii, echipele sportive și alte instituții au încercat să motiveze un public ezitant să se vaccineze cu stimulente, de la carduri cadou la bonusuri sau plimbări gratuite până la locurile de vaccinare.

Președintele Joe Biden și-a stabilit ca obiectiv ca 70% dintre americani să primească cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19 până pe 4 iulie.

New York și Maryland au introdus versiuni ale loteriilor de vaccinare după lansarea programului Ohio la începutul acestei săptămâni.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat că statul a înregistrat o scădere semnificativă a vaccinărilor, deoarece cei mai dornici de a obține vaccinurile lor au fost deja complet vaccinați.

Programul pilot Vax-N-Scratch din New York oferă celor care sunt imunizați în 10 centre administrate de stat un bilet care oferă 13 niveluri de premii – cel mai mic câștig la 20 USD crescând până la jackpot-ul de 5 milioane de dolari.

Șansele de a câștiga o sumă de bani sunt 1 din 9, potrivit lui Cuomo.

Guvernatorul Larry Hogan a anunțat că Loteria din Maryland va oferi în fiecare zi un premiu de 40.000 de dolari unui rezident vaccinat selectat aleatoriu din 25 mai până în 3 iulie. Apoi, pe 4 iulie, statul va oferi un jackpot de 400.000 dolari.

Jumătate dintre statele SUA au vaccinat complet cel puțin 50% dintre adulți

Cel puțin 25 de state, plus Washington, DC, au vaccinat acum cel puțin jumătate din rezidenții lor adulți, arată datele publicate duminică de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Aceste state sunt Alaska, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Hawaii, Iowa, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Nebraska, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Dakota de Sud, Vermont, Virginia, Washington și Wisconsin.

Patru dintre aceste state – Connecticut, Maine, Massachusetts și Vermont – au vaccinat complet mai mult de jumătate din populația lor totală rezidentă, nu doar adulți, a declarat luni CDC.

Aproape jumătate dintre americani au primit o doză de vaccin

Aproximativ 61,3% dintre adulții americani au primit cel puțin o doză de vaccin contra COVID-19 și aproximativ 49,6% sunt complet vaccinați, arată datele CDC.

Peste 49% din populația totală a țării a primit cel puțin o doză, în timp ce mai mult de 39% din populație este complet vaccinată, arată datele.

Peste 85% dintre americanii de 65 de ani și peste au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva infecției cu SARS-CoV-2 și aproape 74% sunt complet vaccinați, mai arată datele CDC.

Statul cu cea mai mare proporție de adulți care au fost complet vaccinați împotriva COVID-19 este Maine – mai mult de 62% dintre persoanele cu vârsta peste 18 ani și-au încheiat schema de vaccinare.

Media zilnică a cazurilor Covid-19 din țară în ultima săptămână a scăzut cu 57% față de ceea ce era acum o lună, potrivit datelor Johns Hopkins.

Iar media pe șapte zile a deceselor zilnice provocate de Covid-19 a scăzut cu 23% față de o lună în urmă, potrivit acestor date.

Țara înregistrează unul dintre cele mai scăzute bilanțuri ale cazurilor de COVID-19 din ultimul an și oficialii spun că în curând situația ar putea deveni chiar mai bună decât atât.

ADVERTISEMENT