Sport

Un fost mare fotbalist, nemulțumit după ce Lionel Messi a câștigat a șaptea oară Balonul de Aur! ”Nu mai înțeleg nimic”

Fostul internațional german de fotbal, Lothar Matthaus, și-a exprimat mirarea referitor la nominalizarea lui Lionel Messi drept câștigător al prestigiosului trofeu Balonul de Aur.
30.11.2021 | 08:02
Un fost mare fotbalist nemultumit dupa ce Lionel Messi a castigat a saptea oara Balonul de Aur Nu mai inteleg nimic
Lionel Messi a câștigat pentru a 7-a oară în carieră Balonul de Aur, devansându-i în clasament pe Robert Lewandowski și Jorginho. Sursă foto: sky.sport.it
ADVERTISEMENT

În gala care a avut loc la Teatrul Chatelet din Paris, argentinianul de 34 de ani, legitimat la echipa franceză PSG, a câștigat pentru a șaptea oară în carieră, Balonul de Aur, distincție care se acordă celui mai bun fotbalist al lumii din acel an.

Lothat Matthaus, fost mare jucător, el însuși câștigător al Balonului de Aur în anul 1990, a reacționat virulent la aflarea acestei vești.

ADVERTISEMENT

Lothar Matthaus a ieşit la atac după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur 2021: ”Sincer, nu mai înțeleg nimic”

Lothar Matthaus nu și-a ascuns uimirea după nominalizarea, prin vot, a lui Messi, în calitate de cel mai bun fotbalist al planetei în 2021.

Sincer, nu mai înțeleg nimic”, a spus Matthaus, foarte surprins după ce a văzut ierarhia Balonului de Aur din acest an. Germanul l-ar fi văzut drept câștigător al distincției pe Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Cu tot respectul pentru Messi și pentru ceilalți mari jucători numiți, niciunul nu a meritat-o ​​la fel de mult ca Lewandowski”, a spus fostul mijlocaș Matthäus, campion mondial în 1990 cu Germania Federală,  care acum este comentator de top pentru canalul Sky Germany.

Bayern Munchen, echipa de club a lui Robert Lewandowski, a avut o reacție de bun simț pe contul oficial al clubului bavarez, la publicarea ierarhiei. ”Pentru noi, încă ești cel mai bun”, a titrat sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Lewandowski ar fi meritat Balonul de Aur”

Un alt fost mare internațional german, portarul Oliver Kahn, s-a situat în tabăra inaugurată de Matthaus.

Lewandowski ar fi meritat atât Balonul de Aur, cât și trofeul de golgheter pentru că a evoluat absolut la cel mai înalt nivel de ani de zile. Felicitări lui Lionel Messi!”, a conchis Kahn, care acum este CEO la Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

France Football a inaugurat în acest an premiul pentru cel mai bun marcator, acesta ajungând în posesia lui Lewandowski.

Concluzia lui Kahn, cu privire la acest aspect, a fost una tranșantă: ”Chiar și fără a fi câștigat Balonul de Aur, Lewandowski a ajuns, grație evoluțiilor și performanțelor sale, în Olimpul fotbalului. Va continua multă vreme de aici încolo să fie candidat la cucerirea Balonului de Aur”.

Cine este Lothar Matthaus

Lothar Matthaus este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, din toate timpurile. Campion mondial cu Germania Federală, în 1990, el a câștigat și titlul european în 1980.

Laureat al Balonului de Aur în 1990, Matthaus a deținut solitar recordul pentru singurul jucător de câmp participant la cinci turnee finale de campionat mondial (din 1982 până în 1998), fiind egalat de mexicanul Rafael Marquez în 2018.

Cu 150 de meciuri la naționala germană, Matthaus este cel mai selecționat fotbalist al acestei țări.

Matthaus a fost antrenorul Ungariei, între 2003 și 2006, după care a condus și selecționata Bulgariei, între 2010 și 2011.

Retragerea oficială din fotbal a avut loc în 2018, când Matthaus avea 57 de ani. El a evoluat atunci timp de 50 de minute pentru echipa de ligi inferioare, FC Herzogenaurach, în ultima etapă a sezonului. La aceeași formație, Matthaus se lansa în fotbalul mare, jucând la juniori între 1971 și 1979.

Aceasta a fost marea dorință a lui Matthaus, de a evolua în ultimul meci la echipa de la care a plecat.

ADVERTISEMENT