Fotbal international

Loţi Boloni, aproape de o revenire de senzaţie. Ce club îl doreşte iar

Laszlo Boloni are mari şanse să revină curând la unul dintre cluburile unde a cunoscut mari satisfacţii în cariera sa de antrenor. Tehnicianul român este dorit la Sporting Lisabona, în cadrul...
23.02.2017 | 11:30
Loti Boloni aproape de o revenire de senzatie Ce club il doreste iar
ADVERTISEMENT

Laszlo Boloni are mari şanse să revină curând la unul dintre cluburile unde a cunoscut mari satisfacţii în cariera sa de antrenor. Tehnicianul român este dorit la Sporting Lisabona, în cadrul unui proiect mai amplu, care include şi descoperirea de noi talente.

În vara anului 2001 Laszlo Boloni, pe atunci selecţionerul echipei României, renunţa la funcţia de antrenor al echipei naţionale şi mergea la Lisabona, pentru a prelua un club de tradiţie, dar care de ani buni stătea în umbra celorlalte două mari puteri ale fotbalului lusitan, Benfica şi FC Porto.

ADVERTISEMENT

Suporterii “leilor” au privit la început cu mult scepticism numirea noului antrenor şi nu şi-au făcut nici un fel de speranţe ca echipa lor să conteze în lupta pentru titlu. Cum la fel, nu s-au arătat entuziasmaţi de venirea altui român, atacantul Marius Niculae, care avea să rămână patru sezoane pe Jose Alvalade. La finalul campionatului delirul era de nedescris şi toată lumea se freca la ochi, uluită de ceea ce reuşise Sportingul lui Boloni: campion şi câştigător al Cupei Portugaliei, trofee la care avea să adauge în toamnă şi Supercupa.

I-a scos la rampă pe Ronaldo şi Quaresma

Marius Niculae şi brazilianul Jardel, alt fotbalist considerat talentat dar foarte capricios, fuseseră motoarele unui Sporting complet transformat în bine, iar Boloni avea să facă nu numai clubului din Lisabona dar şi întregului fotbal lusitan un mare serviciu, promovând trei tineri de mare talent în prima echipă: Cristiano Ronaldo, Ricardo Quaresma şi Hugo Viana.

ADVERTISEMENT

Numai că visul frumos a durat un singur an şi la finele celui de-al doilea Boloni era concediat pentru lipsa de rezultate. De atunci, “leii alb-verzi” nu au mai câşitgat nici un titlu, deşi investiţiile au fost mult mai ample decât cele din perioada tehnicianului român şi la echipă s-au perindat destui tehnicieni cu nume.

Pe 4 martie anul acesta vor avea loc alegeri pentru preşedinţia lui Sporting. Unul dintre candidaţi, Pedro Madeira Rodrigues, a luat legătura cu Boloni, pentru a-i propune, în cazul în care va câştiga funcţia, să se întoarcă la Sporting după 15 ani, urmând a fi manager sportiv, care ar avea în atribuţie coordonarea atât a echipei mari cât şi a centrului de juniori, în scopul, evident, de a scoate din nou la rampă tineri din rândul cărora să apară cel puţin un nou Ronaldo sau un nou Quaresma.

ADVERTISEMENT

Boloni a spus că ar fi un proiect interesant, dar nu se poate pronunţa mai mult, pentru că această colaborare ar începe numai în cazul în care Rodrigues ar câştiga alegerile. Lozinca sub care se se desfăşoară campania lui Rodrigues este “Campionul se întoarce pe Alvalade”

Cele mai importante ştiri din campionate le găsiţi pe Fanatik.ro