Fotbal international

Loţi Boloni, pus la zid după debutul la Gent. “Peste două etape căutăm alt antrenor!”

23.08.2020 | 12:42
Loti Boloni pus la zid dupa debutul la Gent Peste doua etape cautam alt antrenor
ADVERTISEMENT

Loţi Boloni a debutat sâmbătă seară pe banca vicecampioanei Belgiei, Gent, într-un meci chiar pe terenul fostei sale echipe, Antwerp şi a pierdut cu 1-0, deşi oaspeţii au avut mai mult timp posesia, au construit cu o frecvenţă mai mare, însă nu au putut găsi şi drumul spre cel puţin un gol.

A fost exact debutul pe care nu şi l-ar fi dorit tehnicianul român în vârstă de 67 de ani, la Anwerp, acolo unde a preluat echipa acum trei ani nou promovată şi a dus-o sezonul trecut în Europa League şi în finala Cupei Belgiei, pe care avea să o şi câştige, după plecarea lui.

ADVERTISEMENT

Gent este vicecampioana, dar lucrurile stau departe de a fi bine la începutul acestui sezon. Echipa nu mai are încredere în puterile ei, jocul nu funcţionează şi conducerea clubului a luat o drastică decizie, renunţând la serviciile antrenorului danez Jess Thorup şi orientându-se spre Boloni.

Suporterii cred că Loţi Boloni nu va sta mai mult de două etape

Care a fost pus la zid de suporteri după al treilea eşec consecutiv al lui Gent, cu 0 puncte, lanterna roşie a clasamentului şi mulţi dintre fani nu îi prevăd zile multe românului la echipă.

ADVERTISEMENT

“Exact ce putea aștepta de la Bölöni. Fotbal trist și un Gent slab”, a scris un suporter pe Twitter. Alții ironizau întreag situație de la club:Bölöni are două meciuri să demonstreze ce poate. După aceea, vom căuta alt antrenor

Nu şi-ar fi dorit să debuteze cu noua echipă tocmai la Antwerp

Loţi recunoaşte că nu acesta ar fi fost meciul pe care şi l-ar fi dorit la debut, dar e conştient că echipa trebuie să strângă rândurile şi să meargă înainte: “Nu a fost meciul pe care îl doream la debut. Mi-ar fi plăcut să încep împotriva unei alte echipe. Trebuie să schimbăm ritmul atacurilor. Să ajungem în profunzime mai repede și să jucăm mai simplu, pentru că să joci simplu înseamnă să joci mai rapid. Asta ne lipsește.

ADVERTISEMENT

Am suferit în startul meciului, în primul sfert de oră ne-am căutat ritmul. Apoi, jocul a fost mai bun, însă n-am reușit să transformăm atacurile noastre în ocazii de gol. Sunt trist pentru rezultat.

Nu speră la transferuri importante

Ceea ce am văzut acum e o bază bună pe care putem lucra. În atac, e nevoie de mai multă forță de pătrundere, de mai multă precizie. E păcat să ajungi în ultimii douăzeci de metro și să întorci mingea, fără să șutezi sau să centrezi”

ADVERTISEMENT

Boloni a dat de înţeles că nici nu se aşteaptă la transferuri importante în următoarea perioadă.“E ușor să ceri întăriri, însă e dificil să le obții. Mi-ar plăcea să am un jucător de linia a doua cu 15 goluri și pase decisive, dar nu aleargă pe stradă. Eu trebuie să găsesc alte soluții”.

ADVERTISEMENT